loading...

ad now

srijeda, 26. listopada 2016.

KREM TORTA..MMM KOLIKO JE OVO DOBRO,JEDNOSTAVNO MORATE PROBATI!

Image result for SASTOJCI: kora: 10 belanaca 10 zlica secera 200 gr mlevenih oraha 2 zlice mlevenog keksa krema: 1 litra mleka 10 zumanjaka 100 gr secera 3 vrecice pudinga od vanilije 3 zlice brasna ( ili gustina ) 150 gr putera ( ili margarina ) 200 gr bele cokolade 200 gr mlecne cokolade ( ili tamne ) malo prave vanilije 700 ml slatkog vrhnja
SASTOJCI:
kora:
10 belanaca
10 zlica secera
200 gr mlevenih oraha
2 zlice mlevenog keksa
krema:
1 litra mleka
10 zumanjaka
100 gr secera



3 vrecice pudinga od vanilije
3 zlice brasna ( ili gustina )
150 gr putera ( ili margarina )
200 gr bele cokolade
200 gr mlecne cokolade ( ili tamne )
malo prave vanilije
700 ml slatkog vrhnja

PRIPREMA:
KORE:
Umutite cvrst sneg od belanaca, postepeno dodavajte secer, iskljucite mikser i lagano dodajte  mlevene orahe i keks, sjedinite smesu. Smesu rasporedite u veliki pleh od vase rerne kojeg ste prethodno oblozili papirom za pecenje. Pecite u zagrejanoj pecnici na 180 stepeni nekih 10-15 min ili dok se kora lagano neodvoji od stranica pleha. Kore ohladite i prerezite da dobijete 2 kore.
Za kremu umutite zumanjke sa secerom, dodajte malo mleka, puding i brasno. Umutite smesu bez grudvica. Dodajte ostalo mleko. Lagano kuvajte dok se smesa ne zgusne ( uz mesanje ), uklonite sa vatre i smesu podelite u dva dela.



U jedan deo dodajte 200 gr usitnjene bele cokolade a u drugi deo 200 gr usitnjene mlecne cokolade ( nalomljene ), sve dobro izmesajte da se cokolada otopi. Pa dodajte u svaki deo po 75 grama putera ( sobne temperature, na listice ), sjedinite. Kreme skroz ohladite. U ohladjene kreme dodajte po 40 gr slaga od slatkog vrhnja ( umutite slatko vrhnje u slag i odvojte po 40 gr za svaki nadev.3.
Tortu mozete da filujte po zelji. naprimer: kora, zuta krema, kora, tamna krema, krema od slatkog vrhnja ili kora, zutakrema, tamna krema,slatko vrhnje kora, , tamna krema, zuta krema, ostatak slatkog vrhnja.Redosled rema nije bitan za ukus je je preukusna, vec za izgled.
Savjet:
Kore su veoma socne ( ja prerezem makazama zajedno sa papirom ), prenisite pomocu papira ( papir na kome su se kore pekle ), ostranite pair kad prenesete koru u tacnu ili kada prekrijete korom fil.

izvor: coolinarka

Nema komentara:

Objavi komentar