loading...

ad now

srijeda, 12. listopada 2016.

Med kao lijek za kašalj

med-lijek-za-kasalj
Ima veoma visoku biološku aktivnost i koristeći ga kao mazivo, med može efektivno da ukloni sluz iz vašeg tijela koje obično predstavlja problem.

Med zamotan na ovaj način je prilično moćan i efektivan pri uklanjanju kašlja. Osim toga, savršeno je sigurno, a i preporučuje se za djecu koja imaju ovakvih problema. Svi sastojci su veoma poznati i lako ih je pronaći u supermarketu ili tržnici.

Recept za obloge od meda koji djeluje protiv kašlja
Sastojci:
Med
Brašno
Biljno ulje
Pamučna maramica
Gaza
Samoljepljivi flaster
Priprema:
Prvo pomiješajte med sa malim količinama brašna, tako da vam se ova mješavina ne lijepi za prste. Ovo ćemo ostaviti kasnije koristiti kao punjenje za naš lijek.

Stavite nešto biljnog ulja i ponovo uvaljajte u brašno. Poslije ovih koraka, place mješavinu stavite na pamučnu maramicu i zatim zamotajte maramicu.

Ovako zamotano stavite na prsa osobe i pričvrstite samoljepljivim flasterom.
Potrudite se da stavite na sredinu prsa, nikako blizu srca. Ovo treba da bude nešto ispod srca.

Ako koristite ovaj lijek da bi izliječili kašalj kod djeteta onda je najbolje vrijeme da stavite 2 – 3 sata pred odlazak na spavanje. Djeca ne bi trebala spavati dok im je ovo zakačeno na prsa!



Ako koristite ovaj lijek da bi izliječili starije, kod njih možete ostaviti ovu smjesu čitavu noć. Ako želite da poboljšate učinak možete dodati nešto senfa u prahu.

Osim toga, trebali biste staviti nekakvu zaštitu na vašu posteljinu budući da će bolesna osoba dosta da se znoji, a uvijek postoji šansa da se nešto meda prospe.

Ovi zavoji su veoma učinkoviti jer sadrže protiv upalna svojstva i imaju efekat grijanja. Napredak će se primijetiti veoma brzo. Čak iako bolest napreduje učinkovitost ovog lijeka opet se može primijeniti i primijetiti.

Da biste izvukli najviše ovaj postupak je najbolje ponavljati par dana za redom, iako ćete se poslije prvog korištenja već osjećati bolje.

Kada koristiti ovakve zavoje(obloge) od meda:
Koristite ove zavoje sa medom kada imate gadan kašalj. Djeca mlađa od 6 mjeseci ne bi trebala da se liječe na ovaj način. Ako dijete ima nekakvo kožno oboljenje ili bolest, ne bi trebali da mu stavljate zavoje ovakvog tipa na leđa i prsa.

izvor: zdravlje i priroda

Nema komentara:

Objavi komentar