loading...

ad now

utorak, 11. listopada 2016.

SOČNI KOLAČ SA JABUKAMA, ORASIMA I GROŽĐICAMA


Jednostavan za napraviti i jako sočan...

Sastojci
Patišpanj
3 jaja
1 šolja šećera
1 šolja mlijeka
1/2 šolje ulja



100 g Pšeničnog grisa Podravka
100 g mljevenih oraha
100 g grožđica
3 jabuke izrendane
3 kašike brašna
1 Prašak za pecivo Docela
1 Vanilin šećer Dolcela
cimet po želji
Glazura
100 g čokolade za kuhanje
3-4 kašike šećera u prahu
1 kašika ulja
malo mlijeka

Priprema
1.
Pjenasto umutiti jaja i šećer, a potom dodati ostale sastojke. Poželjno je grožđice prethodno namočiti u toplu vodu.
2.



Smjesa će biti dosta rijetka i neka vas to ne brine.
3.
Peći na 180° C oko 30 min u plehu 25x35 cm, obloženog pek papirom. Provjeriti čačkalicom ili nožem da li je tijesto pečeno
4.
Za glazuru otopiti na pari čokoladu, dodati joj šećer i mlijeka do postizanja željene gustine i dodati ulje za sjaj. Umjesto ulja može se koristiti puter ili margarin. Glazuru preliti preko prohlađenog patišpanja i ostaviti da se sve lijepo ohladi.

izvor: coolinarka

Nema komentara:

Objavi komentar