loading...

ad now

srijeda, 19. listopada 2016.

ZABORAVLJENO OTKRIĆE NJEMAČKE BIOHEMIČARKE: Još 1955. tvrdila da su ove dvije namirnice sigurna zaštita od raka!

Johana-Budwig
“Nezdrava mast može prouzrokovati tumore, a zdrava mast ih rastvara”, napisala je dr. Johana Budwig u svojoj knjizi “Laneno ulje kao pravu pomoć protiv artritisa, srčanog infarkta, kancera i drugih oboljenja”…

“Otkriven je iznenađujuće veliki broj veza između fatalnih bolesti i metabolizma masti. Čvrste masti, koje nisu rastvorljive u vodi i ne mogu se povezati sa proteinima, nisu više u mogućnosti da cirkulišu kroz prefinjene kanale kapilara. Krv se zgušnjava i nastaju problemi sa cirkulacijom. Jedina supstanca koja ima karakteristike kancerogene ćelije jeste izolovana mast. Kada živa tkiva odbace neku masnoću, tijelo mast izoluje i nastaje težak problem, zato što se ovakve masti odlažu na mjesta gdje se pod normalnim uslovima nikad ne bi našle”, smatra dr Budwig.

Masnoće su neophodne našem organizmu jer se njihovim razlaganjem oslobađa velika količina energije. Osim toga, povoljno djeluju na rast, obnavljanje ćelija, funkcionisanje mozga i nerava, imuni sistem.

Njihovo pozitivno dejstvo, međutim, ispoljava se samo ako se uzimaju prirodne masti i to ne u prekomjernim količinama, jer mogu da dovedu do gojaznosti i oboljenja kardiovaskularnog sistema.

Dr. Johana Budwig je rođena u Njemačkoj 1908. godine, a umrla je u Freudenstadt 2003, u svojoj 94. godini. Studirala je farmaceutsku hemiju i fiziku i doktorirala u obje discipline. Od početka Drugog svjetskog rata rukovodila je vojnom bolnicom sa 5.000 kreveta, a 1949. godine vratila se u Münster, u novoosnovani Njemački institut za istraživanje masnoća (Deutsches Institut für Fettforschung).

Pošto u to vrijeme nije postojao način da se iz krvi testiraju lipidi, Johana Budwig je upotrebila radioaktivne izotope joda i kobalta u hromatografiji na papiru i uspela da analizira masti. Svojim otkrićem omogućila je svjetskoj nauci mjerenje masnoća do jednog mikrograma. Prva je shvatila biohemijsku važnost esencijalnih masnih kiselina u procesu disanja (biološkoj oksidaciji) žive ćelije.

Tokom pola vijeka uspješne pomoći hiljadama ljudi oboljelim od raznih, pa i malignih bolesti, dr Budwig je svoje iskustvo pretočila u brojne knjige i brošure, između ostalih: Smrt tumora, Dijetetski kuvar sa biljnim proteinima, Rak: problem i rješenje, Oslobođeni kancera: vodič za nježno, netoksično iscjeljenje, u kojima je ukazivala na ključni značaj korišćenja masnih kiselina i poražavajuće rezultate upotrebe pogrešnih masti u ishrani.

Zbog svojih stavova njemačka biohemičarka je došla na udar moćnika prehrambene industrije, pa je narednih četrdeset godina protiv njih vodila pravne bitke koje je uspjela da dobije u svoju korist.

Ipak, to ju je iscrpljivalo i onemogućavalo u njenom daljem istraživanju. Iako je bila sedam puta nominovana za Nobelovu nagradu od strane visokokvalifikovanih predlagača, nikada je nije i dobila. Kada je pod pritiskom industrije morala da napusti Institut, počela je da studira medicinu 1955. godine (kada je već imala 47 godina!), ali nije diplomirala, jer ju je majka djeteta oboljelog od sarkoma zamolila da pomogne u izlječenju.

Tada je bila optužena da po bolnici traži pacijente i odvlači ih od ustaljene prakse liječenja, što naravno studentu medicine nije dozvoljeno, pa je zbog pritiska napustila studije. Kasnije je ipak liječila i savjetovala pacijente koji su joj se obraćali za pomoć. Najveći paradoks ležao je u tome što je najviše pacijenata dolazilo iz ljekarske struke, od onih koji su je najviše napadali.

Johana Budwig je razvila i takozvana ELDI ulja (električno izdiferencirana ulja) koja su kombinacija lanenog ulja, ulja pšeničnih klica i eteričnih ulja. Ta se ulja primjenjuju utrljavanjem u kožu ili stavljanjem obloga, kako bi se poboljšao efekat uljno-proteinske ishrane i pomoglo u liječenju kožnih bolesti. Pokazalo se da takvi oblozi pomažu i oboljelima od artritisa.

“Uspjela sam da dokažem da su proteinske supstance nađene u domaćem nemasnom siru u mogućnosti da biološki visoko nezasićeno laneno ulje rastvaraju u vodi”, otkrila je jednom prilikom dr. Johana. Ulje sjemena lana sadrži velike količine omega 3 esencijalne linoleinske masne kiseline, koja pomaže u obnavljanju membrane svake ćelije (kancerogene se zakače na membrane nezdravih ćelija), piše “Magično bilje“…

Dakle, jedite bijeli sir i laneno ulje često i sigurni ste, prema njenoj teoriji.

Izvor: magicnobilje

Nema komentara:

Objavi komentar