loading...

ad now

srijeda, 2. studenoga 2016.

SUPER ANTIBIOTIK KOJI UNIŠTAVA SVE INFEKCIJE BUBREGA, BEŠIKE I MOKRAĆNIH KANALA!


Svako ko je imao infekciju urinarnog trakta zna kako bolna i uporna ona može biti. Konstantna potreba za mokrenjem, iako ne uspijete da mokrite, osjećate bol i pritisak.

Čak i ako mokrite, osjećaj dok to radite je veoma bolan. Međutim, neki prirodni antibiotici mogu efikasno pomoći kod upale bešike. Svaka peta žena dobija upalu bešike svake godine a infekciju uzrokuje bakterija Ešerihija koli. U većini slučajeva bolest će proći sama od sebe. Ali ako imate simptome cistitisa onda morate ići kod ljekara.

Simptomi cistitisa vas tjeraju u kupatilo na svakih 10 minuta i javljaju se veoma bolna peckanja prilikom mokrenja gde ćete primjetiti sekret ili krv u urinu, bol u leđima, jezu ili groznicu. Međutim, ako želite da se otarasite mokraćne infekcije prirodno, predstavljamo vam jedan od najpopularnijih prirodnih antibiotika koji uklanjaju ovu neprijatnu pojavu posle prvog tretmana.

Potrebni sastojci:

– 250 grama korijena peršuna
– 250 grama limunove kore
– 250 grama meda
– 2 dl maslinovog ulja

Način pripreme:

Isjeckajte korijen peršuna u veoma male komade i stavite ga u blender zajedno sa limunovom koricom, medom i maslinovim uljem. Pomješajte sastojke dobro dok ne dobijete rastvorenu smjesu. Držite mješavinu u frižideru.

Način konzumiranja:
Konzumirajte jednu kašiku dobijenog lijeka svakog jutra.

Napomena:

Med treba da bude organski, kupljen kod pouzdanog pčelara i uverite se da je limun bez pesticida. U slučaju da ste u samoposluzi kupili limun, stavite ga u vodu u kojoj ima sode bikarbone kako bi se otklonili eventualni pesticidi i štetne materije. Takođe, dobro operite korijen peršuna prije nego što ga koristite.

Šta još možete da uradite za poboljšanje zdravstvenog stanja kako bešike tako i mokraćnih kanala?



– Unosite puno vode

Iako ovo ne zvuči kao poseban i pravi lijek, konzumiranje puno tečnosti je jedna od najvažnijih stvari koje možete da uradite za vašu bešiku. I pored činjenice da ćete otkloniti bakterije iz vašeg tijela, voda će vam pomoći da mokrite kada imate potrebu da urinirate. Pijte 8 čaša vode dnevno, ili više, ako možete.

– Idite u kupatilo i redovno obavljajte svoje fiziološke potrebe

Nemojte zadržavati mokraću ili odlagati odlazak u toalet. Zadržavanje mokraće pomaže da se bakterije brže razmnožavaju. Redovno mokrenje smanjuje broj bakterija i šanse za infekcije.

– Konzumirajte čaj od peršuna

Peršun poseduje diuretička svojstva. Konzumiranje čaja ne samo da će vas osvježiti nego će takođe ubrzati proces liječenja. Pijte čaj od peršuna kako bi ublažili ili spriječili urinarne infekcije. Za pripremu ovog čaja potrebno je 2 kašičice sušenog peršuna i 250 ml vode. Stavite osušeni peršun u vrelu vodu i pustite da stoji 10 minuta.

– Jedite krastavac

Ovo povrće je idealno za čišćenje bešike zbog sadržaja vode koji posjduje. Krastavac će obezbediti dovoljno tečnosti i pomoći da se oslobodite bakterija.

– Konzumirajte sok od brusnice, u slučaju da imate previše osjetljiv stomak, koristite čaj
Sok od brusnice je odličan za sprečavanje i veoma dobar alat za liječenje infekcija mokraćnog sistema. Sve što treba da uradite jeste da pijete 2 čaše nezaslađenog soka od brusnice svakodnevno.

Savjeti plus:

Izbjegavajte kofein, čokoladu. Ovi sastojci mogu pomoći da bakterije brže napadnu urinarni trakt.

Izvor: webtribune.rs

Nema komentara:

Objavi komentar