loading...

ad now

nedjelja, 19. veljače 2017.

Ova djevojka je živjela na 3 JABUKE dnevno 8 mjeseci! Pogledajte kako sad izgleda… (FOTO)

Image result for Ova djevojka je živjela na 3 JABUKE dnevno 8 mjeseci! Pogledajte kako sad izgleda… (FOTO)
Victoire Macon Dauxerre ima prilično zanimljivu ispovijest. Naime, u periodu kada je pripremala svoje ispite odlučila je da napravi pauzu i da ode u kupovinu sa svojom mamom.

Nije ni slutila da će taj dan biti prekretnica u njenom životu! Dok su bili u kupovini, nju je primjetio jedan predstavnik poznate agencije za modele.

Odlučila je da se pridruži toj agenciji i pala je na sav taj glamur i sjaj koji kruže oko svijeta mode. Međutim, čim je ušla u svijet mode njen život se naglo izmjenio.

Kako bi stala u veličinu za koju su iz agencije željeli da ona nosi, morala je da izgubi skoro 22 kilograma u samo 2 mjesca. Počela je jesti samo 3 jabuke dnevno i piti mineralnu vodu tokom dana.



Jednom u sedmici mogla je pojesti komad piletine ili ribe. I, uspjela je u svom naumu. Veličina joj je odgovarala i uspješno je odradila reviju, a to joj je omogućio da radi za prestižne brendove širom svijeta.

U vrlo kratko vrijeme bila je među top 20 modela u svijetu. Ali, ovo je samo jedna strana medalje. S druge strane, postala je anoreksična, puls joj je oslabio, kosa joj je opadala i patila je od osteoporoze.

Također je priznala da je tokom intervjua, znala često grickati nešto kako bi to vidjeli novinari, ali čim se kamere isključe, išla bi u wc kako bi povratila to što je pojela.
 



Kako je vrijeme prolazilo sve je više bila usamljena, nesretna i depresivna i potpuno se izgubila u tom svijetu i nakon 8 mjeseci posla čak se pokušala i ubiti.

“Niko me nije razumio i svi su mi govorili kako imam život koji drugi mogu samo sanjati, ali ja sam bila veoma nesretna”, kaže ona.




Zbog svih tih posljedica odlučila je da napusti taj posao. Danas, Victorie ima 23 godine i napisala je knjigu koja govori o pritisku na modele da budu mršave i o užasnom stavu dizajnera prema modelima.



Nakon što je ispričala svoju priču, sud u Francuskoj je donio zakon koji ne dopušta previše mršavim modelima da rade ovaj posao.

http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar