loading...

ad now

petak, 17. veljače 2017.

PERFEKTNO POHOVANA PILETINA...OVAJ RECEPT JE ZLATA VRIJEDAN KOJI TREBATE ZAPISATI

Image result for NIKADA MI NIJE BILO JASNO KAKO LJUDI USPIJU PERFEKTNO ISPOHOVATI PILETINU DOK NISAM OTKRILA OVAJ RECEPT
Sastojci  :
1 kg pilećeg mesa s kostima
Vegeta
biber
so


  ZA POHOVANJE:
200 g brašna
3 jaja
so
100 ml ulja

Priprema:
Pileće meso s kostima ( batake, karabatake, krilca ) staviti u šerpu, preliti ih vodom. Vodu začiniti Vegetom, biberom i solju.
Kuhati 40 minuta na umjerenoj temperaturi. Piletinu ocijediti od vode i ostaviti da se ohladi, da bude mlaka.


  Brašno istresti u veliki, plitki tanjir. Jaja razbiti u duboki tanjir, malo posoliti i dobro umutiti viljuškom.
Piletinu uvaljati u brašno, pa u jaje i spuštati u vrelo ulje.
Pržiti ih na umjerenoj temperaturi po 5 minuta i s jedne i s druge strane.
Vaditi ih na papirni ubrus, da se riješe viška masnoće.

Nema komentara:

Objavi komentar