ad now
subota, 15. travnja 2017.
Ispitivali čega sve ima u kebabu: Rezultati ih šokirali!
No, da li je baš tako u praksi?
Ekipa magazina ‘Markt’ njemačke regionalne televizije NDR ispitivala je sastav telećih donera iz pet radnji u Hamburgu. Rezultati iz laboratorija su iznenađujući.
U četiri od pet ispitanih doner kebaba pronašli su i puretinu, potom visok sastav mljevenog mesa najnižeg kvaliteta, skoro mesnog otpada, te štetni glutamat koji služi kao pojačivač okusa i zamjena za so.
doner-kebab
Ovo posljednje je razlog zašto udruženja potrošača zahtijevaju da se jasno označi pravi sastav štetnih “aditiva” i nekvalitetnog mesa. Jer, istraživanje iz Hamburga pokazalo je da 80 procenata onoga što se naziva doner kebabom to zapravo nije.
Izvor: radiosarajevo
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar