loading...

ad now

petak, 14. travnja 2017.

Jeste li znali da lišće višnje može liječiti impotenciju, jetru, hepatitis A, i rastopiti tjelesnu težinu (RECEPTI I PRIPREMA)


Višnja je voće kategorizirano kao super hrana… Bogato je vitaminima A, C, E i folnom kiselinom, magnezijem, željezom i vlakanima, tako da se može konzumirati u neograničenim količinama.

Višnje su izvor vitamina i minerala i imaju blagotvoran utjecaj na cijeli organizam. Glavni pigment je crveni antocijanin i kojeg ima više u višanjama nego u kupinama, jagodama i ribizlama. Također, višnje sadrže više beta karotena od jagode i borovnice.

Ovo voće sadrži antioksidans melatonin, što predstavlja jedan od najvažnijih regulatora srčanog ritma i starenja. Ovo super-voće je eliksir za tijelo i igra važnu ulogu u održavanju ljepote kože. Također višnja pomaže ubrzati ozdravljenje nakon operacije, kako bi se smanjila upala, bori se protiv nesanice, kada je u pitanju menopauza djeluje jakoumirujuće. Dobra je za prevenciju raka, posebno raka debelog crijeva.

Svježe višnje pomažu kod mršavljenja. Uzmite šaku višanja nakon teškog vježbanja, pomoći će vam ukloniti osjećaj umora. Višnje se mogu koristiti svježe, smrznute ili sušene.

Možete koristiti višnje proizlazi da bi veliki čaj. Ova vrsta čaja može pomoći za izbacivanje pijeska iz urinarnog trakta, protiv celulita, nemoći, bolesti bubrega i kronični kašalj. Višnja list se može koristiti kao sredstvo ljepote i može pomoći u borbi protiv prhuti i natečene kapke.

 RECEPTI:

Liječenje jetre

Stavite žlicu zdrobljenih listova višnje i žlica suhih zdrobljenih listića korijandera u emajliranu posudu. Smjesu prelijte sa tri šalice tople vode. Stavite posudu na štednjak i zagrijte do vrenja, a zatim smanjite vatru i nastavite kuhati još 30 minuta. Nakon toga morate skinuti posudu sa štednjaka. Nakon što se ohladi, procijedite kroz cjedilo ili gazu.

Konzumirajte dvije žlice ovog čaja dnevno, nakon obroka. Kada smjesa bude pri kraju dozu treba konzumirati prije spavanja. Tretman traje od 1 do 2 mjeseca. Ovaj čaj ima vrlo povoljan učinak, kada je riječ o liječenju bolesti jetre.

Čaj protiv hepatitisa A

Pripremite čaj od sušenih listova višnje: sitno zdrobite 10-tak sušenih listova višnje i stavite ih u emajliranu posudu, zajedno s 300 ml. vode. Kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta. Kad se smjesa ohladi, procijediti ga i piti četvrtinu šalice tri puta dnevno.

Tinktura od listova višnje liječi impotenciju

Tinkturu od višnje možete napraviti tako što ćete uzeti 20-tak listiva višnje, sitno ih zdrobiti i staviti ih u staklenu teglu. Zatim ih prelijte s 2 dl. medicinskog alkohola 96%. Poklopite i držite zatvoreno najmanje 20 dana, uz svakodnevno mućkanje 2-3 puta. Kada se tinktura rastvori, procijedite je i sipajte u tamno-zelene staklenke sa kapaljkom. Konzumirate je tako što ćete u čašu vode sipati 2-3 kapi tinkturei piti poslje jela.

 
izvor: http://www.narodnamedicina.info

Nema komentara:

Objavi komentar