loading...

ad now

petak, 14. travnja 2017.

NEĆETE VJEROVATI KAKO NA VAS DJELUJE JABUKOVO SIRĆE – NOVO OTKRIĆE

77
Jabukovo sirće je najpoznatije kao sredstvo za mršavljenje, a često se koristi i za smanjivanje nivoa masti u krvi. Ono se koristi kod artritisa, akni i drugih kožnih oboljenja, za smanjivanje povećanog krvnog pritiska, kod glavobolja, kod hroničnog umora, kod opekotina i za smanjivanje povećanog nivoa holesterola.

Jabukovim sirćetom pospješujete apetit. Pektini iz jabuke vezuju masti i smanjuju njihovo usvajanje. Ti pektini su nesvarljiva celulozna vlakna, koja su prisutna u jabuci. Prema nekim teorijama jabukovo sirće doprinosi smanjivanju aciditeta krvi, koje nastaje usljed nepravilne ishrane. Jabukovo sirće se koristi i kod bolesti grla, za regulaciju probave, kod slabe cirkulacije. Koristi se i spolja protiv svraba, ali i kao sastojak kupki.



Jabukovo sirće stimuliše protok masti i koristi se za regulaciju tjelesne težine. Najbolje je u čaši vode rastvoriti dvije do tri kašićice jabukovog sirćeta i popiti prije obroka.Kao neželjeno dejstvo mogu se javiti iritacije u probavnom traktu. Zato se treba voditi računa prilikom konzumacije.

 
Izvor: mojrecept.info

Nema komentara:

Objavi komentar