loading...

ad now

nedjelja, 30. travnja 2017.

SAVRŠEN DORUČAK BEZ PO MUKE...DJECA ĆE SE BAŠ OVOME OBRADOVATI


Sastojci
Za tijesto:
500 g bijelog krumpira
120 g brašna
30 g svinjske masti (ili maslaca)
1 jaje
4 češnja češnjaka
1 čajna žličica sjeckanog vlasca



- sol, po želji vegeta (prema ukusu)
- šunka i sir (gauda, edamer, podravac i sl.) za punjenje
Za paniranje:
2 jaja
- krušne mrvice
- ulje za prženje

Priprema
1.
Krumpir operite, skuhajte, malo ohladite, pa ogulite. Još topli krumpir naribajte, dodajte mu jaje, mast, brašno, protisnuti češnjak i začine, te umijesite tijesto. Na pobrašnjenoj radnoj ploči od tijesta formirajte valjak i izrezujte krokete.



2.
Sir narežite na štapiće dugačke cca 3 cm, debljine cca 0,5 cm, te svaki omotajte šunkom, položite na sredinu kroketa (kojeg malo spljoštite), omotajte tijestom, dobro zatvorite rubove (kako vam se prilikom prženja ne bi tijesto raspucalo i nadjev iscurio), te oblikujte krokete.
3.
Krokete uvaljajte u brašno, jaja i mrvice, te pržite na ulju dok ne dobiju lijepu boju.

Nema komentara:

Objavi komentar