loading...

ad now

subota, 15. travnja 2017.

VEOMA ČOKOLADNI KOLAČ


Mekan, sočan, kremast…za ljubitelje ovakvih kolača prava poslastica.

SASTOJCI
Krem I.
400 ml slatke pavlake
300 gr mlečne čokolade



Krem II.
200 ml slatke pavlake
100 gr crne čokolade

Kora
6 jaja
5 kašika šećera
3 kašike ulja
5 kašika brašna
3 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo ( 10 gr )



PRIPREMA
Prvo praviti kremove.

 Zagrejati slatku pavlaku do tačke vrenja pa dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi i sjedini.

Ostaviti da se hladi.

Tako uraditi sa oba krema.

Za koru ulupati belanca sa šećerom, pa dodati jedno po jedno žumance, zatim i ullje.

Na kraju umešati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjediniti žicom.

Istresti u obložen pleh dimentija 30 x 20 cm i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 160 stepeni.

Peći 35 minuta.

Filove držati u grižideru sat vremena kada se ohlade, izvaditi i izmiksirati.

Preseći ohladjen biskvit na tri jednakad ela, da se dobiju tri  tanke korice.

Ako nemate čime preseći možete peći i tri posebne korice od po 2 jaja, ali je to onda trodupli posao.

Premazati kore sa mlečnim filom, po pola fila izmedju korica a odgore staviti tamni fil.

Korice poprskati mešavinom vode i šećera, 150 ml vode i 4 kašike šećera staviti da provri pa isprskati kore pre mazanja fila.

Ostaviti da se stegne i sjedine ukusi pa služiti.

Nema komentara:

Objavi komentar