loading...

ad now

nedjelja, 7. svibnja 2017.

6 užasnih razloga zbog kojih ćete željeti da ostavite svoje dlačice “dole” na miru!


Bilo bi dobro da pročitate ovo, možda će vas potaknuti da odbacite vosak, brijače i promijenite svoj stil u potpunosti.

1. Ako ste pretili depilacija može uzrokovati neke ozbiljne komplikacije! 80% žena su imali komplikacije nakon uklanjanja stidnih dlaka barem jednom u životu, studije su pokazale.

Istraživanje je ispitivalo 333 žena u dobi od 16-40 i to je pokazalo da dva puta veću vjerojatnost imaju pretile žene za iskusiti neku vrstu problema nakon uklanjanje dlaka. Rizik je tri puta veći nakon potpunog uklanjanja dlačica. 2. Biti potpuno goli može uzrokovati virusnie infekcije! Taj trend potpunog uklanjanja stidnih dlaka može biti glavni razlog povećanih slučajeva spolno prenosivih virusa u posljednjih deset godina ukazili su dva francuska dermatologa i globalni zdravstveni istraživači sa Sveučilišta Emory. 3. Ako imate autoimunu bolest vaš rizik obolijevanja je veći!

Uklanjanje dlaka može biti po visokoj cijeni za neke ljude. Ako pate od autoimunih bolesti postoji veća šansa za infekcije nakon depilacije izvjestio je Oxford Journals. Oni su spomenuli slučaj mlade žene iz Australije koja nije pravilno tretirala dijabetes 1 i nakon komplikacija zbog brazilske depilacije voskom zarazila se Streptococcus pyogenes i herpes simplex virusom.

4. Nauka kaže: Nemojte ukloniti stidne dlake osim ako ne želite STI! To vrijedi i za muškarce i žene podjednako, uklanjanje dlačica povećava šanse za razvijanje STI. Zato ne trebate imati spolni odnos odmah nakon brijanja ili depilacije. Ostavite jedan dan za sve da se vrati u normalu.

5. Morate biti oprezni da ne spalite kožu! Jeste li ikada voskom depilirali svoje intimne dijelove prije? Vjerojatno ste, što znači da znate kako vruće to može biti. Kada skinete one tvrdoglave dlačice znate koliko to boli? Zamislite ako ste se spalili prije? To bi moglo biti prilično gadno uskoro, tako da trebate biti extra oprezni.

6. Zapravo možete otkinuti vašu kožu, to nije mit! Pogotovo ako ste patili od ekcema ili psorijaze, ili vam se zgrušava krv to se stvarno može dogoditi. Ne ograničavajući se na osobe koje pate od kožnih bolesti trebate uzeti u obzir sljedeći put kada pokušate ukloniti dlačice jer se ovo može dogoditi bilo kome!

Preuzeto sa: http://www.narodnamedicina.info/2016/06/02/6-uzasnih-razloga-zbog-kojih-cete-zeljeti-da-ostavite-svoje-dlacice-dole-na-miru/

Nema komentara:

Objavi komentar