loading...

ad now

petak, 12. svibnja 2017.

Iznenadit će vas zdravstvene blagodati ovog voća čija je sezona upravo počela


Prepune hranjivih sastojaka, jagode čija je sezona upravo započela, rijetko tko ne voli.

Često ih nazivaju supervoćem jer blagotvorno djeluju na naš organizam.

Jagode nisu samo ukusne, već imaju i brojne zdravstvene blagodati pa se koriste i kod bolova u mišićima, za snižavanje temperature, kod bolova u mišićima, odlično su sredstvo protiv opeklina, a neka su istraživanja pokazala kako smanjuju rizik od karcinoma i srčanih bolesti.

Istraživanje koje je provedeno na Sveučilištu u Warwicku otkrilo je kako ekstrakt jagode aktivira protein Nrf2 za kojeg se pokazalo da ima antioksidativno djelovanje te ispoljava i druge zaštitne funkcije poput smanjenja razine lipida i kolesterola u krvi.

Zbog svojih nutritivnih sastojaka, jagode smanjuju apetit, ubrzavaju

metabolizam i pomažu u kontroli razine šećera u krvi pa su vrlo poželjne na listi namirnica svih onih koji se bore protiv viška kilograma.

Ova niskokalorična namirnica (jedna šalica jagoda ima samo 49 kalorija), pomaže proizvodnju hormona adiponektina koji ubrzava metabolizam i smanjuje apetit, a antocijanini i elagična kiselina pomažu u kontroliranju razine šećera u krvi, pa bez grižnje savjesti u jagodama mogu uživati i oni koji se brinu za liniju.

Ovo slasno voće prepuno je protuupalnih i antikancerogenih sastojaka, a odličan je izvor vitamina C kojeg imaju više od grejpa ili naranče pa je tako idealno za sve one koji žele što dulje zadržati mladolik izgled.

Naime, kako su pokazale mnoge studije namirnice bogate vitaminom

Izvor: tportal.hr

Nema komentara:

Objavi komentar