loading...

ad now

utorak, 9. svibnja 2017.

LAGANA,UKUSNA I KREMASTA ZA SVE LJUBITELJE KOKOSA I JAGODA!


SASTOJCI
Biskvit
5 bjelanjaka (malo soli)
5 kašika Šećera ( kristal)
2 kašike Glatkog brašna Podravka
100 gr Kokosa brašna Dolcela
2 dl mlijeka (za natopiti biskvit)
1 kašikica Praška za pecivo Docela


 
Krema vanilija
1/2 L mlijeka
1 Premium puding kokos Dolcela
1 kašika Gussnela Dolcela (gustina)
6 kašika Šećera ( kristal)
5 žumanjaka
200 gr maslaca/margarina

Jagoda Fil
500 gr jagoda
70gr Gussnel Dolcela (gustin) ili pudinga od jagoda
250ml vode
50 gr maslaca/margarina
5-6 kašika Šećera ( kristal)
kokos za posipati


 
PRIRPEMA
Bjelanjca umutiti sa malo soli pa postepeno dodavati šećer i umutiti čvrsti šaum.Dodati brašno,kokos i p.z.p.Lagano izmješati sa kašikom.
Kalup 26 cm obložiti papirom pa rasporediti smjesu i peći na 180C oko 15 min.Vruće zaliti mlijekom i ostaviti da sve upije.

Za vanilija kremu staviti da mlijeko provrije,a od ukupne količine odvojiti malo pa razmutiti gustinom,pudingom,žumanjcima,šećerom i skuhati sve skupa.Ostaviti da se ohladi u hladno dodati omekšali maslac i sve dobro izmutiti.

Za voćni fil jagode narezati na manje komade posuti šećerom pa staviti na vatru i kuhati par minuta,gustin razmutiti u vodi i dodati u jagode i sve skupa skuhati.U vruće dodatri maslac/margarin.Dobro izmješati pa staviti na koru.Ostaviti da se ohladi pa staviti žuti fil.Posuti sve kokosom i ostaviti da se hladi.

POSLUZIVANJE
Ovaj put sam stavila u kremu margarin,a inače u sve kreme umjesto maslaca/margarina stavim umućeno vrhnje i sve skupa sjedinim,krema bude puno laganija i ukusnija.Drugi put ću dodati 150ml vrhnja umućenog umjesto margarina.
Probajte i uvjerite se sami.Inače monte tortu od Frezije 74 radim tako i krema je puno laganija.

Nema komentara:

Objavi komentar