loading...

ad now

ponedjeljak, 1. svibnja 2017.

OVO je užasan razlog zbog kojeg nikada ne biste trebali dopustiti vašem psu da vas LIŽE!!


Možda mislite da je slatko kada vam pas liže lice, ali šta ako vam kažemo da postoji jedna užasna stvar koja se može dogoditi zbog toga…

Naravno da vam vaš ljubimac ne želi naškoditi. Vaš krzneni prijatelj iskreno pokušava prikazati naklonost. Šteta što se isto ne može reći za sve bakterije na njegovom jeziku.

Jesu li usta psa zapravo čišća od ljudskih usta kako se oduvijek govorilo? Ne, to je totalni mit. Sve što trebate učiniti je pogledati, pomirisati i shvatit ćete da to nije istina.

Znate, kako mi dajemo jedni drugima poljubac u obraz kad se pozdravljamo, oni također međusobno daju pozdrave ali na stražnjem kraju.

Ti virusi i bakterije u njihovim ustima mogu uzrokovati uvjete koji su prilično štetni za ljudsko zdravlje, a to je jedna žea iz Engleske naučila na teži način.

Ona je obolila od infekcije koju je dobila preko pljuvačke svog psa. Do trenutka kad je stigla hitna pomoć, ona je pala u svoju stolcu, zdravlje joj se brzo pogoršavalo. Uspjela se oporaviti u roku od dvije sedmice intenzivne njege i puno antibiotika.

Krvni testovi su pokazali infekciju zbog capnocytophaga canimorsus bakterije, koja se obično nalazi u ustima pasa i mačaka.To nije jedina bolest koju može preći na vas preko psa.

Infekcija sa lišajevima je jedna od najjednostavnijih bolesti koju vam može prenijeti vaš ljubimac. Psi mogu nositi ove bakterije jer one ne utiču na njihovo zdravlje, ali kada vlasnik dođe u kontakt s njom…

Iako je mali broj slučajeva zabilježen, zašto da vi riskirate. Izbjegavajte poljubce od vašeg psa za svaki slučaj.

Izvor: megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar