loading...

ad now

srijeda, 3. kolovoza 2016.

PAPRIKE U OVOJ KOMBINACIJI MORATE PROBATI...MORAM PRIZNATI DA DUGO NIŠTA LJEPŠE NISAM PROBALA



Sastojci:
7 -10 kom crvene roga paprike (pečene)
500 ml Milerama
1 veliki ABC krem sir
2 glavice češnjaka
1 vrećica želatine u prahu (10 g) ili 1/2 Želatina FIX vrećice od Dr.Oetketa
sol, papar

Priprema:
1.
Ispeći dan ranije crvenu roga papriku, neka malo odstoji pod krpom da se bolje može očistiti od kožice te ju očišćenu ostaviti do sutradan u velikoj cjediljki da još pusti svoga soka.Sljedeći dan češnjak zamotati u alu-foliju i peći 40-tak minuta na 180 C, oguliti ljuske još dok je topli i zgnječiti ga vilicom.Crvenu papriku podjednakih veličina na trake složiti na tacnu.

Ako se radi sa želatinom u prahu onda je u 3 žlice vode namočiti u šalicu i nakon 10-tak min u vodenoj kupelji lagano rastopiti a ako se radi sa Želatina FIX od Dr.Oetkera tada ništa močiti već direktno u sirnu kremu sipati i miksati (ja sam radila i jednu i drugu varijantu, obje su super!).

Izmiksati Mileram, ABC sir, češnjak, posoliti i popapriti po želji te na kraju staviti rastopljenu mlaku želatinu  ili  Želatinu FIX.Duguljasti kalup (moj je d 24 X š 10 x v 7 cm) obložiti sa prozirnom folijom (duplo) tako da folija viri van kalupa sa svih strana.Složiti papriku prvo na dno a zatim po stijenkama kalupa i neka malo viri preko njega (vidi slikicu!!), na to staviti smjesu od sira, prevrnuti one viškove paprike na sir i još pokriti sa par trakica paprike.Onim viškom prozirne folije što je virio van kalupa lagano poklopiti sa jedne i druge strane i staviti u frižider da se dobro ohladi.

Ovo je najbolje napraviti dan ranije.Neposredno prije serviranja preokrenuti na duguljasti tanjur, lagano dignuti kalup i odstraniti foliju. Ukrasiti okolo po želji npr. malo maslinama i listićima peršina ili bosiljka.Ako se ima pečena paprika u zamrzivaču posao se duplo smanjio...tako ja radim...:-))

Izvor: coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar