loading...

ad now

ponedjeljak, 1. kolovoza 2016.

ŠPANSKA PITA! PITA JE SAVRŠENA, UKUĆANI JE TOLIKO VOLE DA MORAM DA JE PRAVIM SKORO SVAKE NEDELJE. :) SUPER JE ZA DORUČAK, RUČAK ILI VEČERU, A ŠTO JE NAJVAŽNIJE, JAKO JEDNOSTAVNO I BRZO SE SPREMA.



Sastojci:
4 jaja
1-1,5 kašičica soli
200 ml ulja
400 ml mleka
200 g kukuruznog brašna
200 g pšeničnog brašna (oštrog)
1 prašak za pecivo
200 g stišnjene šunke (pizza šunke, ili neke druge salame)
200 g trapist sira
120 g kiselih krastavaca
120 g kisele crvene paprike

Priprema:
1.
Najpre iseckajte krastavce, papriku i stišnjenu šunku na sitne kockice a trapist sir narendajte.
2.
Pripremite odgovarajući pleh, vrlo malo ga nauljite i pospite sa malo brašna.
3.
Uzmite odgovarajuću posudu pa u njoj izmutite mikserom jaja, dodajte so po ukusu, zatim dodajte ulje i mleko. U drugoj posudi sjedinite obe vrste brašna i prašak za pecivo, promešajte i dodajte u prvu posudu sa jajima. Dobro izmešajte mikserom.
4.
Na kraju dodajte i seckane krastavce, papriku, šunku i rendani trapist sir, pa sve dobro izmešajte. (Najbolje kašikom)
5.
Smesu ulijte u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 45 minuta. Ja sam ovako pekla ali vi možete prilagoditi svojoj pećnici, recimo na 200 stepeni malo kraće. Pita je gotova kada lepo porumeni.
6.
Prijatno! :)

Posluživanje:
Pitu prohladite, isecite na kocke i poslužite uz šolju jogurta.

Nema komentara:

Objavi komentar