loading...

ad now

utorak, 18. listopada 2016.

FRANCUSKI KLASIK OD SAMO 4 SASTOJKA


Ovaj dezert nešto sasvim posebno: ukus, lagana priprema i zanimljive metode pripreme.

Sastojci:
1 l slatke pavlake
185 g šećera



1 vanilijna mahuna
2½ dl ili 13 žumanaca

Priprema:
Presijecite vaniliju i izvadite srž. U slatku pavlaku ubacite koru i srž vanilije i šećer i lagano zagrijavajte u šerpi dok ne prokuha. Povremeno miješajte da vam ne zagori. U drugu posudu izlijte žumanca. Kada je slatka pavlaka prokuhala izvadite iz nje vanilijnu mahunu i skinite je sa vatre. Jednu trećinu prokuhane slatke pavlake lagano umutite u žumanca. Sada sa umućenim žumancima i slatkom pavlakom blago legirajte ostatak slatke pavlake na umjerenoj temperaturi, od prilike 4-5 minuta dok ne osjetite da masa postaje malo gušća. Pazite masa ne smije da kuha.



Uklonite pjenu sa površine i raspodijelite kremu u manje vatrostalne posude koje ćete staviti u bain-marie sa unaprijed zagrijanom vodom, i peći oko 1½ sat na temperaturi od 110°C.
Kada je Crème brûlée gotov, ohladite ga u frižideru 3-4 sata prije serviranja.

izvor: coolinarka

Nema komentara:

Objavi komentar