loading...

ad now

subota, 12. studenoga 2016.

NARODNI LIJEK: Imate bradavice? Evo kako ih uspješno ukloniti ZAUVIJEK!

Ashampoo_Snap_2015.05.02_11h38m43s_001_
Kao prvo, treba razlikovati virusne, zarazne bradavice, koje mogu biti posljedica HPV-a, od kožnih fibroma. Ove prve treba liječiti iz zdravstvenih razloga.

I kožne fibrome pacijenti često zovu bradavicama, no njih se može ukloniti iz estetskih razloga ili zato što dolazi do upalnih procesa zbog trenja. Razlika je i u tome što oni nisu prisutni od rođenja.

– Primjerice bradavice koje se znaju pojaviti (slične mekim fibromima) ispod pazuha nazivaju se filiformne veruke. Ove virusne bradavice sklone su širenju.

U slučaju da im se broj povećava, vrijeme je za njihovo uklanjanje. Možda je uzrok kriva njega kože. Moguće je i da se previše perete, da su posljedica loše depilacije ili su se počele javljati zbog prekomjernog znojenja – pojašnjava doktorica dermatologije Mirjana Tudorić.



Dermatolog ili plastični hirurg odlučiće što je najbolje preduzeti. Zavisno o prirodi promjene, ne morate ih sasvim ukloniti, nego samo smanjiti, izbrusiti ili sl. Krioterapija, odnosno leđenje tekućim azotom najčešća je metoda uklanjanja.

Detaljno se informišite o načinu uklanjanja, ožiljcima, koliko je potrebno za oporavak kože nakon zahvata i cijeni.

Izolir traka?

Još 2002. grupa naučnika je uspoređivala djelotvornost izolir trake i tekućeg azota pri uklanjanju bradavica. Nakon što su dva mjeseca svakodnevno nosili izolir traku i jednom nedjeljno koristili kamen za uklanjanje grube, mrtve kože, kod 85 posto pacijenata bradavice su nestale.

S druge strane, zamrzavanje tekućim azotom uklonilo je tek 60 posto bradavica. Stručnjaci su zaključili da izolir traka uzrokuje iritaciju i tako stimulira imunološke stanice našeg tijela da napadnu bradavicu. S druge strane, moguće je da pozitivno djelovanje ima i neka hemikalija iz ljepila.

Narodni lijek

Za liječenje bradavica stoljećima se koristi svježi, žuti sok rosopasa (Chelidonium maius L.) ili tinktura koju dvaput dnevno treba nakapati po bradavici.

Izvor: magazin.hr

Nema komentara:

Objavi komentar