ad now
utorak, 20. prosinca 2016.
Evo zašto bi trebali početi piti ČAJ OD ĐUMBIRA svaki dan i kako ga pripremiti na pravi način!
Velika većina ljudi u posljednje vrijeme odlučila se za zeleni čaj umjesto kafe, što je odlično, ali naš prijedlog je definitivno još više koristan. Preporučujemo vam đumbirov čaj.
Zašto bi trebali početi piti đumbir čaj i kako ga pripremiti
Ovaj čaj donosi bezbroj zdravstvenih prednosti, a mi ćemo spomenuti neke od njih:
Jača imunološki sustav
Đumbir ima dvije aktivne tvari poznate kao gingerdiol i gingerols. Imaju snažno antivirusno, anti gljivično i antibakterijsko svojstvo.
Protuupalni učinci
Đumbir je također bogat anti-upalnim tvarima i spojevima koji su u mogućnosti da nas štite od raznih zdravstvenih problema i olakšavaju bolove u mišićima i zglobovima izazvanih upalom.
Poboljšanje učinka mozga
Ako koristite đumbir na redovnoj osnovi, bit ćete u mogućnosti poboljšati kognitivne performanse i pamćenje, jer ovaj začin čuva nas sigurno od upala, oksidativnog stresa i apoptoze. Đumbir je vrlo učinkovit i koristan za žene srednjih godina.
Poboljšava cirkulaciju krvi
Ispostavilo se da je ovaj veliki korijen podupire pravilnu cirkulaciju krvi i bori se protiv simptoma kardiovaskularnih bolesti, uključujući hipertenziju i visoke razine holesterola. Osim toga, đumbir uklanja arterijski plak. Đumbir u konačnici drži nas sigurnim od srčanih udara.
Poboljšava probavu
Đumbir stimuliše probavu i poboljšava apsorpciju hranjivih tvari. Dakle, potrošnja đumbir može spriječiti mučninu, zatvor, oštećenja probavnog sustava, povraćanje, proljev, grčeve i nekoliko drugih sličnih zdravstvenih problema.
Štiti od kancera
Nekoliko istraživanja su pokazala da đumbir može spriječiti napredak, opstanak i metastaziranje stanica oboljelih od raka. Posebno je djelotvorna za zaštitu od raka gušterače, prostate, mjehura, kože, pluća i jetre.
Recept za čaj
Sastojci
Jedna šolja vode
Između četiri i šest kriški sirovog đumbira
Mali lonac za pirjanje (keramika)
Organski med
Priprema:
Stavite vodu u keramički lonac i čekajte dok ne počne ključati. Nakon toga, dodajte kriške đumbira i smanjiti temperaturu.
Kuhajte sadržaj oko 15 minuta. Zatim sipati i čaj u šolju. Ubacite malo meda na kraju i uživajte!
Podijelite ovaj recept sa vašim prijateljima.
http://www.prirodnilijek.info
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar