loading...

ad now

srijeda, 28. prosinca 2016.

LAGALI SU VAM: Slanina je zdrava! Evo zašto je MORATE jesti svaki dan

slanina
Lijek za mamurluk

Britanski istraživači sa sveučilišta u Newcastleu povezali su konzumaciju slanine sa smanjivanjem posljedica mamurluka. Otkrili su da slanina sadrži aminokiseline koje koriste u nadoknadi nerotransmitera čiji broj rapidno opada tijekom intenzivnog ispijanja alkohola.

Zavodljiv miris

Miris dimljenog špeka, neodoljiv je za mnoge. Zar ne? Nadahnuo je cijeli rang zapanjujućih proizvoda, uključujući i kolonjsku vodicu kreiranu 1920. od strane jednog pariškog mesara. Proizvod je sadržavao 11 esencijalnih ulja, a jedno je potjecalo od omiljene slanine.

Osvježava dah

Zaboravite na mirisne paste za zube, pasta sa sastojkom špeka čisti zube na tradicionalan način.

Prži se u pećnici

Najhrskavije kriške špeka izlaze iz pećnice, a umjesto u tavu posložite je na papir za pečenje te stavite u pećnicu. Ne samo da ćete postići uravnoteženiju termičku obradu svake kriške, već će i čišćenje biti lakše.

Izaziva ovisnost

Novija istraživanja pokazuju da prehrana bogata kalorijama i masnoćama, uključujući i čestu konzumaciju špeka – stimulira centar u mozgu zadužen za užitak. Na taj način izaziva tjelesnu potrebu koja graniči s ovisnošću.

Pomaže pamćenju

Špek sadrži mikronutrijent po imenu kolin, koji je važan za razvoj hipokampusa u mozgu, dijela rezerviranog za pamćenje. Studija sa sveučilišta u North Carolini sugerira da isti sastojak može doprinijeti boljem razvoju mozga u nerođenog djeteta ako trudnica konzumira hranu bogatu tim elementom pišu na punkufer.hr.

Izvor: punkufer

Nema komentara:

Objavi komentar