loading...

ad now

četvrtak, 2. veljače 2017.

HIMALAJSKA SO JE PUNO ZDRAVIJA OD KUHINJSKE SOLI





Himajlaska so je najzdravija i najčistija so na svetu. Od davina predstavlja jednu od najvrednijih namirnica u ljudskoj ishrani. U Koreji je bila jedna od osnovnih namirnica za razmenu, a u starom Rimu vojnike su plaćali sa solju. So sa himalaja je u davnim vremenima bila retka i dragocena namirnica. Za razliku od rafinisane kuhinjske soli, brže se metaboliše i ne povećava koncentraciju kalijuma i natrijuma u krvi, te samim tim ne dovodi do visokog krvnog pritiska. U daljem tekstu pročitajte za kako se upotrebljava ova namirnica i koja su njena lekovita svojstva…

HIMALAJSKA SO SASTAV

Natrijum je osnovni nutritivni element koji je neophodan našem organizmu da bi se održao nivo elektrolita, pomaže regulaciji krvnog pritiska i normalnog funkcionisanja mišičnog tkiva. Sadrži u sebi 84 dragocena elementa koji se nalaze i u našem organizmu, i na taj način snabdeva naše telo svim potrebnim i neophodnim mineralima. Ti minerali koji nalazimo u himalajskoj soli su sitni i ćelija može veoma lako da ih svari. So sa himalaja ima jedinstvenu molekularnu strukturu koja sadrži natrijum, kalcijum,magnezijum, kao i  gvožđe koji su nam neophodni za pravilan ćelijski metabolizam.
Himalajska so je stara više od 250 miliona godina. Nastala je u čistim himalajskim pećinama, iz kojih je ljudi i danas ručno vade i peru. Prirodno se suši na suncu i posle sušenja pakuje u organske vreće, da bi održala čistoću i vibracije savršenog prirodnog ambijenta. Koristi se u nešto manjim količinama, jer ima prilično intenzivan ukus pa samim tim je i dnevni unos soli količinski manji, što je puno bolje po naše zdravlje. Osim za regulaciju pritiska, odlična je za osobe koje muči slaba cirkulacija u nogama i rukama, o čemu će više reči biti kasnije.

HIMALAJSKA SO KAO LEK

Tradicionalno, himalajska so se smatrala izuzetno vrednom , te je korišćena uglavnom na dovorovima, među imućnom aristokratijom  i od davnina je zovu belo zlato. Najkvalitetnije gromade se melju u jestivu so, dok se krupnije mlevena koristi pri kupkama i za različite tretmane. Evo samo nekih od njenih zdravstvanih prednosti..
Izvor: dijetamesecevemene.com

Nema komentara:

Objavi komentar