loading...

ad now

petak, 3. veljače 2017.

NEŠTO SASVIM BRZO MA U TREN OKA GOTOVO...pica burek


Sastojci:
1 pakovanje kora za pitu
200 g salame
200 g trapista


  50 ml vode
50 ml ulja
so

kečap

Priprema:
1. Salamu i sir iseckati na kockice.
2. U šolji pomešati vodu i ulje sa kašičicom soli.
3. U okruglu tepsiju staviti jednu koru, poprskati je mešavinom ulja i vode, posuti salamom i sirom, te preliti sa malo kečapa.
4. Preklopiti sledećom korom, tako da krajevi budu jedan naspram drugog (kao na slici), a zatim staviti sledeću koru i politi mešavinom ulja i vode.
5. Svaku treću koru filovati salamom, sirom i kečapom.


  6. Završiti poslednjom korom, poprskati je mešavinom ulja i vode, pa krajeve kora koji ”vire” zavrnuti prema unutrašnjosti tepsije (tako da se dobije krug).
7. Staviti šaku na dno tepsije, pa je prevrnuti na mastan papir.
(Uvrnuti krajevi sada treba da su na dnu).
8. Burek vratiti u tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 20 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar