loading...

ad now

utorak, 21. ožujka 2017.

BRZ I LAK DOMAĆI RECEPT ZA NADUTOST U STOMAKU!


Svi smo čuli izreku “Mi smo ono što jedemo”, a mi polako počinjemo shvatati kako je to istina. Sve što unesemo u naš organizam utiče na naše zdravlje, a ovisno o tome što jedemo može nam izazvati mnoge zdravstvene probleme.

Nadut stomak je nešto što smo svi iskusili i znamo kako neugodno to može biti. Takođe može nam izazvati probleme sa samopoštovanjem kada pokušamo da obučemo naše omiljene traperice i kada shvatimo da ne možemo više stati u njih jer je naš želudac postao ogroman. A najgore od svega je što nismo dobili nikakvu težinu, gasova i višak tekućine čine nas nadutima.

Postoji nekoliko savjeta koje možemo dijeliti i koji vam mogu pomoći u takvoj situaciji kao što je piti puno vode i cijeđenih sokova. Tu su i neki prirodni lijekovi koji su se pokazali vrlo efikasnima, a mi smo odabrali jedan posebno za vas. Evo što trebate:

Sastojci
2 stabljike celera
½ glavice komorača
jedan mali komad korijena đumbira
½ ananasa
Uzmite blender i uklopite sve sastojke zajedno i miksajte pola minuta dok se ne sjedine. Dodajte malo vode i ponovo miješajte. Pijte ga svako jutro prije doručka dok ne budede bolje.

Zdravstvene prednosti sastojaka

Ananas – ovo neverovatno voće bogato je enzimima koji jačaju probavu i pomoći vam da eliminirate plinove.

Koren đumbira i komorača – ove dvije biljke mogu vam pomoći vratiti crijevne mikroflore koje su neophodne za dobru probavu.

Celer -otklanja višak soli u organizmu.

Miješanjem tih sastojaka ćete definitivno smanjiti nadutost i poboljšati probavu, te spriječiti buduće probavne problema.

izvor: moja-kuhinja.org

Nema komentara:

Objavi komentar