loading...

ad now

subota, 4. ožujka 2017.

GRAH BEZ ZAPRŠKE...BOLJI SIGURNO NISTE PROBALI


Sastojci
500g graha
500g mrkve
1-2 crvene svježe paprike
2 glavice crvenog luka
5 režnjeva češnjaka



1 puna žlica sjeckanog peršina
3 dcl pasirane rajčice
korijen celera
3 sušena lovorova lista
1 žlica mljevene slatke paprike
vegeta, papar

Priprema
1.
Grah preliti hladnom vodom i staviti da zakuha. Kada je voda provrijala ostaviti neka se kuha još 10-ak min te ga procijediti i malo proprati.
2.
Sitno nasjeckati crveni luk, svježu papriku i korijen celera (ja celera stavim otprilike jednu krišku debljine 2-3 mm) te sve to prodinstati u loncu na malo ulja 10-15min zatim ubaciti grah, cca 2,5 l vruće vode, lovorov list, slatke mljevene paprike i Vegete. Dok se to kuha oguliti mrkvu te ju naribati i zajedno sa peršinovim listom ubaciti u lonac.



3.
Nakon  1,5 sata kuhanja ubaciti pasiranu rajčicu (polako dodavajte do željene kiselosti) i sitno nasjeckani češnjak te kuhati još jedno pola sata dok grah fino omekša i na kraju dodati papra po želji.
4.
Dobar tek!
Posluživanje
Ako mi ostane graha zamrznem ga i kada mi se ne da nešto posebno kuhati odmrznem ga, stavim još pasirane rajčice (2-3dcl), 2 pune žlice ribanog parmezana i još soli i šećera po želji te skuham tjesteninu i sve to izmiješam.

Nema komentara:

Objavi komentar