loading...

ad now

četvrtak, 2. ožujka 2017.

KOLAČ KOJI JE POSTAO PRAVI HIT…NEĆETE SE POKAJATI AKO GA NAPRAVITE


SASTOJCI
5 jaja
5 kasika secera
1 kasika ulja
5 kasika brasna
1/2 praska za pecivo


 
Fil od jagoda
1/2 kg svjezih jagoda
1 prasak za puding burbon vanilija ili 1 zelatina
200 g ili vise marmelade od malina, jagoda…
1,5-2 dcl vode
secera u prahu po zelji

Fil od vanilije
6 dcl mlijeka
2 pudinga burbon vanilije
1 cijelo jaje
150 g maslaca (mozete staviti i mascarpone)

Slag za ukrasavanje
aronija u prahu radi boje ako ju imate


 
PRIPREMA
1. Izmiksati bjelanjke sa secerom i dodavati jedan po jedan zumanjak. Lagano umijesati brasno s praskom za pecivo. Klasican biskvit 🙂

2. U veliku tepsiju od pecnice staviti masni papir i izliti smjesu. Staviti da se kratko pece na 200 stupnjeva,

3. Kad je gotovo maknuti papir iz tepsije nikako se ne smije ostaviti i prebaciti na krpu dok se ne ohladi te kad se ohladi samo ga staviti na krpu i prekriti drugom da se ne osusi.

4. Uzeti kalup za srneci hrbat i prebaciti biskvit u njega tako da mu obje strane vise ko na slici.

5. Skuhati fil od jagoda, tako da prvo stavimo marmeladu s vodom i lagano prokuhamo, odvojimo malom vode za puding. Sklonimo s vatre i umijesamo puding s vodom dok se ne zelira, ko zeli da mu bude tvrdje moze dodati zelatinu, ja je nekako uporno izbijegavam 🙂 Al ce izgledati urednije nego kod mene 🙂 Kad se zgusno malo jos staviti na vatru te skloniti i umijesati voce, kod mene jagode. Te ostaviti da se ohladi.

6. Za to 7. Kad mlijeko pocne vriti skloniti s vatre i umijesati puding, ostaviti da se ohladi ali ne do kraja i umiksati maslac, moja ideja je bila mascarpone ali ga nisam imala tako da mozete i to 🙂

8. Znaci, obloziti kalup s biskvitom, sipati prvo vocni fil pa na kraju fil od vanijlije, preklopiti strance te ostaviti u kalupu da se ohladi. Kad se ohladilo prebaciti rolat na tacnu i premazati slagom. Ja sam imala prah od aronije pa sam umijesala u slag da bi dobila malo boje, al to nije bitno, ukrasite rolat po zelji, mozete ga samo posuti i prah secerom.

Nema komentara:

Objavi komentar