loading...

ad now

četvrtak, 2. ožujka 2017.

KORISTILA SAM RAZLIČITE UMAKE ZA PILETINU ALI NIJEDAN NIJE KAO OVAJ: PILEŽI ODRESCI I SPECIJALNI UMAK


Sastojci:
        1 luk
        8 pilećih odrezaka
        1 v.ž brašna
        150 ml juhe ili temeljca



        2 dcl kiseloga vrhnja
        1 v.ž senfa
        po 1m.ž vlasca,peršina i bosiljka
        sol,papar,vegeta

Priprema:
Pileće odreske začinite,uvaljajte u brašno i ispecite na ulju.Izvadite meso a na masnoći od prženja izdinstajte sitno sjeckani luk.Zalijte s juhom.Dodajte kiselo vrhnje i senf.Promiješajte.Na kraju dodajte začinsko bilje(ja sam stavila svježi bosiljak,i suhi vlasac i peršin)Bolje je s svježim,ali i s suhim začinima se može kad ih nema svježih.



Ostaviti par minuta da se začini spoje s umakom.Vratiti u tavu ispečeno meso i odmah poslužiti. Poslužiti uz sezonsku salatu i prilog po želji(krumpir,pire,riža,kus-kus.....)
Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar