ad now
četvrtak, 2. ožujka 2017.
KORISTILA SAM RAZLIČITE UMAKE ZA PILETINU ALI NIJEDAN NIJE KAO OVAJ: PILEŽI ODRESCI I SPECIJALNI UMAK
Sastojci:
1 luk
8 pilećih odrezaka
1 v.ž brašna
150 ml juhe ili temeljca
2 dcl kiseloga vrhnja
1 v.ž senfa
po 1m.ž vlasca,peršina i bosiljka
sol,papar,vegeta
Priprema:
Pileće odreske začinite,uvaljajte u brašno i ispecite na ulju.Izvadite meso a na masnoći od prženja izdinstajte sitno sjeckani luk.Zalijte s juhom.Dodajte kiselo vrhnje i senf.Promiješajte.Na kraju dodajte začinsko bilje(ja sam stavila svježi bosiljak,i suhi vlasac i peršin)Bolje je s svježim,ali i s suhim začinima se može kad ih nema svježih.
Ostaviti par minuta da se začini spoje s umakom.Vratiti u tavu ispečeno meso i odmah poslužiti. Poslužiti uz sezonsku salatu i prilog po želji(krumpir,pire,riža,kus-kus.....)
Izvor: www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar