loading...

ad now

utorak, 21. ožujka 2017.

PITA SA GRIZOM KOJOJ JE TEŠKO ODOLJETI


Sastojci:



4 lista kora za pitu 1 l mlijeka 2 dl ulja komadić putera 375 g pšeničnog griza 4 jajeta 500 g kisele pavlake 4 kašike šećera PRELIV:800 g šećera 600 ml vode 1 vanilin šećer


Priprema:
Skuhati mlijeko sa 2 dl ulja i malo putera i 4 kašike šećera. Skinuti sa vatre i dodati 375 g griza, miješajući svo vrijeme. Kad se masa ohladi, dodati umućena jaja i kiselu pavlaku. Dobro umutiti.


Pomastiti pleh, pa staviti 2 kore, tako da prelaze rubove pleha, a na dno staviti još jednu koru. Sipati fil preko kora.Prekriti korama, koje su prelazile rubove pleha, pa preko staviti još jednu koru.Peći na 200 C oko 40 minuta. Pečenu pitu prohladiti. Zatim preliti vrelim prelivom: prokuhati vodu, šećer i vanilin šećer.Dobro ohladiti!

Nema komentara:

Objavi komentar