loading...

ad now

četvrtak, 2. ožujka 2017.

SPECIJALITET MAKEDONSKE KUHINJE KOJI MOŽETE NAPRAVITI ZA 20 MINUTA


Sastojci
600 gr. feta sir
200 gr topivog sira (ja sam koristila Edamer)
200 gr. pečenica (može i pršuta, svinjski vrat, šunka, kulen)
200 gr. šampinjone



kečap
origano
Bešamel:
60 gr. margarin
3 kašike brašna
1/2 l. mlijeka

Priprema
1.
Pripremite bešamel: rastopite margarin,dodajte brašno, pa promiješajtei propžite brašno. Dodajte hladno mlijeko i miješajte dok se sos ne zgusne.
2.
Feta sir narežite na ploške. Polovinu od sira poredajte u keramičku posudu.
Prelijte sa polovinu od bešamela.



3.
Nad bešamela stavite šampinjone, pečenica, kečap,origano i listićem edamera.
4.
Poredite preostali feta sir, prelijte ga sa ostatkom bešamela i poklopite sa listićem edamer.
5.
Stavite u hladnu pećnicu i onda uključite na 250°C.
Pecite 30 minuta ili dok edamer ne dobije rumenu boju.
6.
Poslužite odma.

Nema komentara:

Objavi komentar