loading...

ad now

utorak, 14. ožujka 2017.

Vendoksin kapi – dejstvo i recept kako se prave. Upotreba vendoksin kapi i napomene!


Od problema proširenih vena i ispucalih kapilara, kao i upalnih procesa koji iste mogu zahvatiti, pati zasigurno više od 20% svetske populacije. Posebno ugrožene ili takozvane ciljne grupe, jesu oni ljudi čiji posao zahteva stajanje tokom većeg dela dana. To se prevashodno odnosi na frizere, konobare, hostese i promotere, hirurge, ali i na one koji svoje radno vreme provode sedeći na jednom mestu, te je tako venska cirkulacija otežana i zaustavljena u donjim segmentima nogu. Pored ovih zanimanja, svakako da nasleđe, fizionomija i konstitucija čoveka, ali i godine života, utiču u velikoj meri na pojavu ovih bolesti.

Danas se za terapiju ovakvih vrsta probema koriste razni lekovi kakvi su Detralex i Flebodia, ali se sve veći broj obolelih odlučuje i za sve popularnije hirurške metode uklanjanja laserom. Isto tako i dalje su popularni brojni melemi i biljke koje se privijaju kako bi smirile upalne procese, kakvi su recimo listovi svežeg kupusa.

Vendoksin kapi – sastav i lekovitost

Upotreba ovih u poslednje vreme veoma popularnih i reklamiranih kapi, garantuje vam 100% prirodni proizvod, sastavljen od biljaka iz naših krajeva. Dobitnik je i sertifikata za proizvod na 100% biljnoj bazi. Kao takav, namenjen je kao dijetetski suplement, odnosno dodatak ishrani.

Od biljaka koje se nalaze u sastavu Vendoksin kapi pominju se sledeće: divlji kesten, neven, beli i žuti kokotac, hajdučka trava i živa trava. Smatra se da ove biljke u svom sastavu imaju supstance koje povoljno deluju protiv upale, protiv edema, bolova, sprečavaju zgrušavanje krvi i dobre su za održavanje vitalnosti, jačine, prolaznosti i elasticiteta krvnih sudova. Te lekovite supstance jesu pre svega flavonoidi, zatim polifenoli, saponini, tanini, ali i neizostavni vitamini i minerali.

Dakle na prvom mestu osnovna indikacija za upotrebu Vendoksin kapi jesu proširene vene i to vene donjih ekstremiteta, ali i vene na drugim delovima tela kakav je recimo region oko analnog otvora (hemoroidi). Dobre su takođe i u prevenciji nastanka tromboze, upalnih procesa i insuficijencije koja zahvata venski sistem. One deluju i tako što smanjuju otok, bol, ali i osećaj umora i težine u nogama i to kod traume, dugog mirovanja u postelji, dijabetskih promena i ateroskleroze.

Upotreba vendoksin kapi i napomene

Upotreba vendoksin kapi zasnovana je na uzimanju 3-4 puta na dan po pola kašičice, sa malo vode. Kako je ovaj proizvod dodatak ishrani, on ne menja ishranu i kao takav se ne može koristiti. Dakle hranimo se zdravo, normalno i uravnoteženo, a Vendoksin kapi koristimo samo kao dodatak 3-4 puta na dan. Proizvod napominjemo u sastavu ima i alkohol.

Lek se ne koristi kod trudnica, dojilja, kod osoba ispod 18 godina, kod bolesti jetre i sistema za koagulaciju.

Od neželjenih dejstava koja mogu nastati uglavnom se mogu javiti alergijske reakcije ili problemi sa gastrointestinalnim traktom. U tom slučaju terapija se prekida.

Koja je cena vendoksin kapi u prodaji?

Boca od 50 ml iznosi oko 2000 dinara, dok povoljnije pakovanje od 4 bočice x 50 ml iznosi oko 5600 dinara.

Kako je cena ovog preparata za većinu korisnika izuzetno visoka, pa i nepristupačna, mnogi se odlučuju da isti ili makar sličan proizvod naprave sami u svojoj kućnoj varijanti. Evo zato prvog recepta za „domaće“ Vendoksin kapi.

Recept za za „domaće“ Vendoksin kapi

Od sastojaka za prvi naš recept potrebno je:

50 grama suvih listova koprive
50 grama suvih listova trave čiji je latnski naziv Teucrium Montanum, u narodu poznatija kao trava iva
50 grama suvog kantariona
1l rakije komovice, ili lozovače kao zamena
Kada imamo sve potrebne sastojke, uzmemo sada jednu veliku teglu u koji nam svi oni staju. Suve delove biljaka stavimo u teglu, nalijemo litrom rakije, poklopimo dobro i ostavimo da stoji na tamnom mestu 30 dana. Nakon tog perioda, dobro procedimo sastojke kroz gazu, trudeći se da maksimalno iscedimo sve sokove iz suvih biljaka. To sada naspemo u flašu i čuvamo na suvom i tamnom mestu.

Naš preparat koristimo jednom dnevno, najbolje ujutru, pre jela po jednu supenu kašiku. Ukoliko smatrate svoje probleme ozbiljnijim, ili ste u populaciji visokog rizika za nastanak ozbiljnjiih bolesti, koristite ovaj napitak 3 puta dnevno ali ovoga puta 3 male kašičice pre svakog od 3 glavna obroka. Nadamo se da će preparat biti delotvoran kao i da ćete ubrzo biti zadovoljni postignutim rezultatima.

Ovom receptu za bolju cirkulaciju mogu se dodavati i mnoge druge biljke. Izrazito lekovitim i dobrim za protok krvi smatra se i beli luk, zatim kora vrbe, maslačak, beli glog.

Druga verzija recepta za vendoksin kapi:

Za naš drugi recept danas potrebno nam je:

1l rakije komovice, ili lozovače kao zamena
100 grama semena koprive
100 grama majčine dušice
100 grama gospine trave
100 grama ruzmarina
50 cvetova nevena
Sve ove sastojke sjedinimo i stavimo opet u veliku teglu. Zatim ih prelijemo rakijom i ostavimo na suvom i tamnom mestu da odstoje oko 15 dana uz svakodnevno mešanje.

Nakon toga konzumiramo po jednu supenu kašiku ujutru i uveče na prazan stomak.

Svakako se za bolje učinke pomenutog biljnog proizvoda ili kupovnog ili onog koji ste sami spravili, morate pridržavati i nekih osnovnih principa kako biste pomogli sebi u očuvanju sopstvenog zdravlja.

Pre svega hranite se zdravo. Ukoliko ste zaposleni na poslovima koji zahtevaju dugotrajno stajanje ili pak sedenje, iskoristite priliku pa makar na sat vremena prošetajte malo ili koristite neke stepenice kako biste podstakli cirkulaciju. Ukoliko ste u mogućnosti što više šetajte ili se na neki drugi način rekreirajte, trčite, vežbajte, plivajte. Tuširajte se naizmenično hladnijom i toplijom vodom. Masirajte svoje noge a posebno stopala i potkolenice kada god se odmarate.

izvor:telegraf.rs

Nema komentara:

Objavi komentar