loading...

ad now

subota, 6. svibnja 2017.

GINEKOLOZI UPOZORILI: Ove stvari NIKAKO ne smijete raditi tokom menstrualnog ciklusa!


Činjenica je da sve žene postanu emocionalne tokom menstrualnog ciklusa, zbog hormonalnih promjena u tijelu , i grčeva u stomaku, zbog kojih ponekad nisu u stanju ni ustati iz kreveta.

Ovo su stvari koje definitivno trebate da izbjegavate tokom menstrualnog ciklusa:

1. KUHANJE: Najvažnija stvar kod skoro svake žene u toku dana jeste kuhanje jela za sebe i svoju porodicu. Ipak, kuhanje tokom menstrualnog ciklusa može biti opasno i postoji veliki rizik da možete povrijediti sebe ili nekog drugog.

2. TELEFON: Trebate se držati podalje od telefona, jer se može desiti da tokom hormonalnih promjena u tijelu, dođete na ideju da nazovete svog bivšeg samo kako bi započeli svađu.

S obzirom da tokom menstruacije prolazite kroz razne promjene raspoloženja, postoji velika šansa da napravite ogromnu grešku u životu, onu zbog koje ćete se kasnije kajati.

3. VJEŽBANJE: Ovo je strogo zabranjeno tokom menstrualnog ciklusa. Ne samo da na taj način možete uništiti svoju odjeću, nego možete dobiti još jače bolove u stomaku.

4. ČOKOLADA: Možda će vam izgledati da čokolada može pomoći kod bolova i da se osjećate bolje, ali na kraju ćete se osjećati još gore i bit ćete ljuti što ste to napravili vašem tijelu.

5. RASPRAVLJANJE: Trebate izbjegavati sve vrste rasprava jer tako možete dovesti sebe i druge do svađe i do toga da povrijedite druge ljude, jer tada ste u stanju reći neke stvari zbog kojih ćete poslije zažaliti.

6. TUŠIRANJE: Suprotno mišljenju većine, kupanje i tuširanje nije baš najbolje rješenje kada imate menstrualni ciklus.

7. TRČANJE: Ovo je vjerovatno jedna od najgorih stvari koje možete uraditi tokom menstruacije. Ne samo da će to dovesti do toga da ciklus potraje duže, već će biti i bolniji.

8. SJEDENJE: Kada ništa ne radite, ležanje je bolje od sjedenja, i zato trebate ležati tokom dana umjesto što ćete vrijeme provoditi sjedeći.

Izvor: megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar