ad now
četvrtak, 20. listopada 2016.
PJENASTO SVRŠEN KOLAČ OD KOJEG ZASTAJE DAH
SASTOJCI
ZA PUDING:
• 1 litra mlijeka
• 2 žlice kakaa
• 2,5 male šalice gustina
• 1 čaša šećera
• 1 vanilin šećer
• 50 grama margarina
KREMA:
• 1 čaša mlijeka
• 1 šlag krema za kolače
PODLOGA:
• kokos (oko 100 g)
UPUTE
IZRADA PUDINGA:
U posudu na štednjaku sipati oko 7,5 dcl mlijeka.
U preostalom mlijeku otopiti kakao, te dodati polako u više puta gustin. Svaki put dobro izmiješati.
Kad mlijeko zakipi, maknuti sa štednjaka te u laganom mlazu dodati smjesu kakaa i gustina uz stalno miješanje.
U dobro izmiješani puding dodati šećere i opet izmiješati.
Vratiti posudu na štednjak da se smjesa zgusne.
U zgusnuti provreli puding dodati margarin u listićima da se što prije otopi te dobro sve izmiješati.
Dno dugačke široke posude posipati u debelom sloju s kokosom.
Izliti puding na kokos i izravnati ga do rubova.
Puding staviti u frižider na hlađenje sat vremena.
IZRADA KREME:
U posudu za miksanje staviti mlijeko, dodati prašak za šlag kremu za kolače.
Smiksati kremu.
SLAGANJE KOLAČA:
Krema se stavlja na puding te ponovo sve ide u frižider na hlađenje sat vremena.
POSLUŽIVANJE KOLAČA:
Narezati trakice pudinga širine oko 2,5 cm i zarolati pri postavljanju na tanjur ili narezati dva jednaka dijela pa jedan preklopiti drugim tako da šlag krema za kolače bude u sredini.
izvor: coolinarka
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar