ad now
utorak, 18. listopada 2016.
SOČNI PILEĆI BATACI U ODLIČNOM UMAKU
Sastojci
8 bataka ili karabataka
sol i papar
1 zlica maslinovog ulja
3 reznja cesnjaka
1/4 zlicice ljute papricice
250 ml pilećeg temeljca
120 ml vrhnja za kuhanje
10-tak suhih rajcica
50 g ribanog parmezana
1/2 zlicice majcine dusice
1/2 zlicice origana
1/2 zlicice bosiljka
5-6 strucaka persina
Priprema
1.
Meso operi i dobro posusi , pa posoli i popapri . U dublju tavu uspi ulje i preprzi meso sa svih strana do zlatno-zute boje . Preprzeno meso prebaci na tanjur i sacuvaj do upotrebe .
2.
Na istoj masnoci na kojoj se przila piletina dodaj nasjeckani cesnjak i ljutu papricicu i dinstaj dok cesnjak ne zamirise . Sve zalij temeljcem i vrhnjem , pa dodaj rajcice narezane na trakice , parmezan , majcinu dusicu , origano i bosiljak . Pusti neka sve uskuha , pa smanji vatru i kuhaj 4-5 min da se umak malo reducira .
3.
U pripremljeni umak vrati piletinu , probaj , pa ako treba dodaj soli i papra . Sve prebaci u pecnicu ugrijanu na 200 stupnjeva i peci 15-20 min , dok se meso ne ispece , kozica lijepo porumeni i postane krckava . Gotovo jelo prebaci na servirni tanjur i pospi sjeckanim persinom . Serviraj uz kuhanu rizu , pire krompir , tjesteninu ili kuhano povrce .
izvor: coolinarka
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar