ad now
ponedjeljak, 9. siječnja 2017.
FILOVANA POGACA
SASTOJCI
450g brasna
125ml mljeka (toplog)
125ml vode
1 kocka kvasca (svjezeg) / pola kocke ili suhog kvasca 14g
1 mala kasicica secera
1 mala kasicica sol
80ml ulja
FIL
100g kravljeg sira i kasiku pavlake
1 jaje
I JOS
1 zumance za premazivanje ,susam i curokot za posipanje
PRIPREMA
Pripremiti kvasac sa mlakim mljekom ,secerom i malo brasna ,kad nadodje kvasac sipati i ostale sastojke pa umjesiti tjesto i ostavit da odmara dok se ne podupla .
Nadoslo tjesto podjeliti na 4 loptice ...
Svaku loptu pobrasniti i razvlaciti oklagijom po duzini ,pripremiti fil od sira i jaja pa filovati jufkicu i omotati je u rolicu.
Po dvije rolice prepletite .
I u podmazanom kalupu(26cm) savijati u krug pripremljene rolice .
Ostaviti pogacu da odmara 20 min.
Pred pecenje premazati zumancetom i posuti susamom i curokotom .
Peci je u zagrejanoj rerni na 200° dok dobije finu tamno- zlatnu boju.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar