loading...

ad now

nedjelja, 8. siječnja 2017.

FINI KLIPIĆI ZA UKUSAN DORUČAK…DJECI IH NIKADA DOSTA….


Sastojci:
Tijesto:
1 kg Pšenično glatko brašno,
4 dcl ulja,
5 dcl mlijeka,
1 svježi kvasac,


  1 žlićica šećera,
2 žlićice soli
Još potrebno:
oko 15 dkg salame,
2 žumanjka,
sezam,
kim

Priprema:
1. U toplo mlijeko staviti kvasac i šećer, čekati da se kvasac digne pa dodati brašno, sol i ulje te zamijesiti meko glatko tijesto.
2. Od tijesta radimo male loptice veličine oraha i stavljamo na stol. Ostavimo 15-tak minuta da se krenu dizat.


  3. Lopticu stavimo na stol i razvaljamo je prvo prema gore pa prema dolje, par puta da se fino razvuče, tijesto se ne lijepi i fino se razvlači. Zatim na lijevi rub stavimo 2-3 trakice salame te lagano rolamo u desnu stranu. (salamu narezati na takne trakice, 3-5mm)
4. Stavljamo ih u tepsiju na pek papir, premažemo žumanjcima, posipamo sezam ili kim gore i stavljamo u pečnicu na 180 i pećemo 2o-tak minuta, dok ne porumene, ovisno o pećnici.
5. Od ovih sastojaka dobijete oko 62 kubanke.

Nema komentara:

Objavi komentar