Jedina mana ovih rumenih, hrskavih i ukusnih loptica, jeste što vam neće doneti vitkost, zato je bolje ne pripremati ih često. Ali, biće savršene kao alternativa sitom doručku!
SASTOJCI
– 500 gr tvrdog sira
– 3 supene kašike narendanog parmezana
– 1 jaje
– 100 gr brašna
– 0,5 kafene kašike origana
– prezle
– ulje
PRIPREMA
Za početak izrendajte tvrdi sir (trapist), dodajte u njega parmezan, jaja i dobro promešajte.
Dobijenoj smesi dodajte brašno i origano.
Zamesite gusto testo.
Od testa formirajte loptice (oko 40 komada, zavisno od veličine loptica)
Uvaljajte loptice u prezle
Pržite ih u ulju dok ne porumene.
Stavite ih na papirni ubrus da se upije suvišna masnoća, i uživajte u njihovom fantastičnom ukusu.
Nema komentara:
Objavi komentar