loading...

ad now

ponedjeljak, 2. siječnja 2017.

MEKSIČKA ČOKOLADNA FANTAZIJA


SASTOJCI
za biskvit
3 jaja
65g. smeđeg šećera
1 vrećica vanilin šećera
1 prstohvat soli
100g. pšeničnog brašna
20g. finog kakao praha/ ili čokolade u prahu/
3g. praška za pecivo
100g. omekšanog maslaca



Nadjev
500ml. vrhnja za šlag
2 žlice tekućeg meda
200g. kvalitetne tamne čokolade(min. 60% kakaa)
50g. mliječne čokolade
začini,cimet,mljeni klinčići po ukusu
veličina kalupa/26cm./



PRIPREMA
Pomješajte brašno s praškom za pecivo,kakaom i začinima. Žumanjke pjenasto miksajte sa smeđim šećerom i vanila šećerom i dodajte prstohvat soli. Bjelanjke umutite uz dodatak malo soli u čvrsti snijeg. Dodajte omekšani maslac pa sve lagano izmješajte dok se sastojci ne prožmu.

Dno kalupa obložite papirom za pecenje, popunite ga sa tijestom pa ostavite 15-tak min. na hladnom mjestu.

Izvadite i pecite u predhodno zagrijanoj pećnici na 190C 15-20min.

Nadjev
U posudi zakuhajte slatko vrhnje i  med. Sklonite s vatre, čokolade razlomite na kockice pa je mješajući otopite u slatkom vrhnju. Čokoladni šlag ostavite da se prohladi uz stalno mješanje, pa ga izlijte na biskvitno  tijesto i poravnajte.

Sve ostavite hladiti na sobnoj tempraturi, pa je stavite u frižider preko noći da se dobro ohladi i stisne.

Prije serviranja po želji ukrasite tortu s finim kakao prahom.

MOJ SAVJET
za mlade kuharice koje će prvi put raditi čokoladni šlag,mali savjet od mene,krema će biti potpuno tekuća dok je topla,postupnim hlađenjem kolača i krema će se učvrstiti i lijepo rezati.!!Najbolje je preliti srednje -toplu,ohladiti na sobnoj temperaturi,pa ostaviti preko noći u frižider,da se stisne,i učvrsti!!

Nema komentara:

Objavi komentar