ad now
ponedjeljak, 2. siječnja 2017.
MEKSIČKA ČOKOLADNA FANTAZIJA
SASTOJCI
za biskvit
3 jaja
65g. smeđeg šećera
1 vrećica vanilin šećera
1 prstohvat soli
100g. pšeničnog brašna
20g. finog kakao praha/ ili čokolade u prahu/
3g. praška za pecivo
100g. omekšanog maslaca
Nadjev
500ml. vrhnja za šlag
2 žlice tekućeg meda
200g. kvalitetne tamne čokolade(min. 60% kakaa)
50g. mliječne čokolade
začini,cimet,mljeni klinčići po ukusu
veličina kalupa/26cm./
PRIPREMA
Pomješajte brašno s praškom za pecivo,kakaom i začinima. Žumanjke pjenasto miksajte sa smeđim šećerom i vanila šećerom i dodajte prstohvat soli. Bjelanjke umutite uz dodatak malo soli u čvrsti snijeg. Dodajte omekšani maslac pa sve lagano izmješajte dok se sastojci ne prožmu.
Dno kalupa obložite papirom za pecenje, popunite ga sa tijestom pa ostavite 15-tak min. na hladnom mjestu.
Izvadite i pecite u predhodno zagrijanoj pećnici na 190C 15-20min.
Nadjev
U posudi zakuhajte slatko vrhnje i med. Sklonite s vatre, čokolade razlomite na kockice pa je mješajući otopite u slatkom vrhnju. Čokoladni šlag ostavite da se prohladi uz stalno mješanje, pa ga izlijte na biskvitno tijesto i poravnajte.
Sve ostavite hladiti na sobnoj tempraturi, pa je stavite u frižider preko noći da se dobro ohladi i stisne.
Prije serviranja po želji ukrasite tortu s finim kakao prahom.
MOJ SAVJET
za mlade kuharice koje će prvi put raditi čokoladni šlag,mali savjet od mene,krema će biti potpuno tekuća dok je topla,postupnim hlađenjem kolača i krema će se učvrstiti i lijepo rezati.!!Najbolje je preliti srednje -toplu,ohladiti na sobnoj temperaturi,pa ostaviti preko noći u frižider,da se stisne,i učvrsti!!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar