Mojim dečkima se sviđa ovako u obliku pletenice koju punim mješavinom špinata ili mlade blitve, sira, jaja i ...
Pošto je ovo bila večerica, osvjetljenje je jadno pa tako i ove slike. Ali, to sam ja ....
Pa baš i nije neki recept ali onako otprilike vam treba za jednu pletenicu:
1 kom (275 g) lisnatog tijesta s papirom za pečenje
oko 200 g očišćenog špinata ili mlade blitve
2 jaja
250 g svježeg sira kojeg imate
1 dcl kiselog vrhnja
malo soli i mljevenog papra (po želji)
sjemenke lana i sezama
Postupak:
Špinat ili blitvu izrezati na trakice posoliti sa 1 žličicom soli, izmiješati i ostaviti na stranu
Umutiti jaja pa odvojiti nekoliko žlica za mazanje
U ostatak jaja dodati sir, kiselo vrhnje i dobro iscijeđen špinat ili blitvu, pažljivo posoliti pa još popapriti te izmiješati
Razviti lisnato tijesto te ga zarezati sa strane na kose trakice širine oko 2 - 3 cm (nije bitna širina, po želji)
Po sredini staviti mješavinu sira, jaja itd. pa prebacivati naizmjenično trakice preko mješavine.
Premazati malo jajetom pa posuti sjemenkama po želji
Zajedno s papirom za pečenje prebaciti u lim u kojem će se peći
8. Staviti u pećnicu zagrijanu na 220°C pa peći oko 30 minuta
Jednostavna i ukusna večerica! Moram istaći da je pravljena dok još nije bilo ovako vruće kao ovih dana u Kninu:)
Kao dijete sam dugo nosila pletenice na insistiranje moje mame a nisam ih voljela nikako. Ovo je ipak nešto drugo:)
Postala sam "fan" starih fotografija pa i one koje mi ranije nisu bile tako drage sada su mi vrlo zanimljive. Na ovoj sam u 1. razredu tehničke škole sa svojim školskim drugama i prijateljicama Dragicom i Biljanom. Naravno ja sam ova s pletenicama i u školskoj kuti:)
Pošalji ovo e-poštom
Blogiraj ovo!
Podijeli na usluzi Twitter
Podijeli na usluzi Facebook
Nema komentara:
Objavi komentar