ad now
utorak, 3. siječnja 2017.
RAHAT LOKUM
SASTOJCI
3 solje secera
2 1/2 solje vode
8 kasika gustina
1 solja vode
2-3 kasike rizine vodice (ili narandzine ili vocnog sirupa po zelji)
sok od 1/2 limuna (ja sam stavila cijeli)
prehrambene boje po zelji
sjeckani orasi, bademi, pistacije,...
kokos (po zelji)
PRIPREMA
U serpi prokuhati 3 solje secera i 2 1/2 solje vode.
8 kasika gustina razmutiti u solji vode i lagano dodati prokuhalom sirupu. Mijesati da se ne stvore grudvice.
Vatru smanjiti na minimum i kuhati 1,5 - 2h dok smjesa ne postane toliko gusta da tesko spada sa kasike.
Kada je smjesa dovoljno gusta, dodati joj sok od 1/2 limuna i par kasika vocnog sirupa/ruzine vodice/arome. Promijesati i dodati sjeckane orahe, bademe, ...
U kalup promjera 20x20cm staviti gazu i posuti je gustinom.
Vrucu smjesu istresti i ostaviti da se hladi 3 - 4 sata.
Prebaciti na radnu povrsinu koju ste posuli mjesavinom secera u pranu i gustina.
Izrezati na kokcike, uvaljati u kokos ili u secer u prahu koji ste pomijesali sa gustinom.
Ukoliko ih necete odmah jesti, ostavite ih izvan frizidera da se suse 2 - 3 dana.
Sto se duze susi, sve je bolji... :)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar