ad now
srijeda, 4. siječnja 2017.
ROLADA OD PILETINE! IZVRSNO ZA NEKU SVECANU PRILIKU ILI KADA JEDNOSTVANO POZELITE DA OBRADUJETE SVOJE UKUCANE FIIIIIIINIM RUCKOM ILI VEČEROM
SASTOJCI:
1 pile sredne velicine (oko 1,7 kg)
150 g suho meso u tankim listovima
1 srednja glavica crnog luka
2 snite hleba
oko 1 dl mleka
1 jaje
pesrsunovo lisce
so, biber, Vegeta
PRIPREMA:
1. Prvo ostrim nozem pazljivo odvojiti kozicu sa pileta, pazeci pri tom da ostane cela koliko je to moguce, jer ce nam posluziti kao osnova za roladu. # Pile zatim iseci na manje komade i odvojiti meso od kostiju (od njih cemo napraviti supicu).
2. Belo meso iseci na tanke filete a meso koje smo skinuli sa bataka i pribataka usitniti u blenderu ili sitno iseckati (krilca isto mozete ubaciti u supicu).
3. Crni luk sitno iseckati i proprziti na malo ulja, a hleb potopiti u mleko i ostaviti da stoji 10-tak minuta dok ne omeksa.
4. Pripremiti nadev: izmesati meso koje smo usitnili, dodati proprzeni luk i hleb koji smo ocedili od mleka.
5. Sve posuti seckanim persunovim liscem i dodati jedno jaje. Zaciniti po ukusu (bice dovoljna 1 ravna kasicica Vegete, 1/2 kasicice soli i malo bibera).
6. Preko lista od alu folije rasiriti prvo kozicu od pileta (ako se negde pocepala samo lepo namestiti), odgore rasporediti tanke listove slanine. # Preko toga staviti filete belog mesa, malo posoliti a zatim naneti pripremljeni nadev.
7. Sve zajedno uviti u roladu, jos malo posoliti i preliti uljem, pa zamotati cvrsto u alu foliju.
8. U dublji pleh sipati malo vode i spustiti tako zamotanu roladu, sve zajedno peci na 200 C oko 45-50 minuta.
9. Izvaditi iz rerne i samo malo odmotati foliju, pa vratiti nazad u rernu da se pece jos 20-30 minuta dok korica lepo ne zarumeni.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar