ad now
Äetvrtak, 12. sijeÄnja 2017.
SUSAM SIR SALATA
Mnogo dobra š Jednostavna za pripremu, a veoma ukusna, koliÄina je sasvim dovoljna za 10-tak osoba, no…i to zavisi od kapaciteta š želuca.
Sastojci:
1/2 kg kukuruza Å”eÄerca iz konzerve
300 gr dimljenog vrata
10-tak kiselih krastavaca solidne veliÄine (ne onih mini…)
10 kuvanih jaja
1/2 kg sitnog sira
400 gr kisele pavlake
200 gr susama
po želji so
Priprema:
1 Jaja skuvajte, ohladite, ogulite i iseckajte na kockice. Dimljeni vrat iseckajte takodje na kockice, kao i kisele krastavce. Kukuruz ocedite od soka.
Susam propržite bez ulja, stalno meÅ”ajuÄi, da pomalo porumeni.
Sitan sir i pavlaku dobro umutite. Ako je sir potpuno neslan, možete dodati malo soli, pa probajte. Nemojte se prevariti, zbog krastavaca i dimljenog vrata.
2
PomeÅ”ajte jaja, dimljeni vrat, kukuruz, kisele krastavce i susam. Dodajte umuÄeni sir i jaja, sve dobro izmeÅ”ajte.
3 Možete ostaviti jedan krastavac, jedno jaje i malo susama za ukraÅ”avanje. Onda narendajte na salatu jaje, pospite ga susamom, nasecite krastavce na tanke trake i rasporedite. Ovo i ne morate…samo ako imate 5 minuta viÅ”e vremena š
Salatu rashladite pre nego Ŕto navalite na nju
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar