loading...

ad now

srijeda, 18. siječnja 2017.

ZA MENE NEMA LJEPŠE KOMBINACIJE OD GLJIVA I PILETINE, ALI VI MOŽETE KORISTITI BILO KOJE MESO ZA OVAJ RECEPT


Sastojci
500 gr pilećih prsa
4 kašike putera

 
1 luk
  150 gr gljiva
250 ml pileće super ili kocka
1 kašika brašna
½ limuna sok
peršun

Način pripreme
    Pileća prsa izrežite i istucajte.

 
    Posolite i pobiberite.
      U tavu stavite polovinu putera i na njemu popržite pileće filete.
    Izvadite na tanjir i u istoj tavi popržite sitno sjeckani luk pa dodajte gljive i dinstajte dok ne ispari višak vode.
    Uspite pileću supu, sok od limuna i kašiku brašna te kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
    Vratite pileće šnicle i pospite peršunom pa servirajte.

Nema komentara:

Objavi komentar