loading...

ad now

nedjelja, 8. siječnja 2017.

Zanimljivi i ukusni kolačići: Mramorčići spremni za 20 minuta!


Sastojci
Tijesto
– 250 g maslaca
Sastojci Tijesto – 250 g maslaca – 130 g secera u prahu – 1 vanilija secer – 1 jaje – 500 g brasna – 1 prasak za pecivo – 2 kas. kakaa u prahu Priprema Izmutite omeksali maslac sa secerom u prahu i vanilija secerom. Umijesajte jaje. Dodajte postepeno brasno sa praskom za pecivo, dobicete fino , srednje mekano tijesto koje mozete oblikovati. Podijelite tijesto na 2 djela. U jedan dio dodajte 2 kas. kakaa u prahu i dobro zamijesite. Oba tijesta tijesta razvaljajte u pravougaonik . Tamno tijesto stavite na svijetlo tijesto i zarolajte u rolat. Rezite rolat na tanke kriskice. Svaku kriskicu valjajte u ruci kao kuglicu dok dobije mramornu mostru. Slazite na pleh sa pek papirom i pecite na 160°C, 20 min. – 130 g secera u prahu

Sastojci Tijesto – 250 g maslaca – 130 g secera u prahu – 1 vanilija secer – 1 jaje – 500 g brasna – 1 prasak za pecivo – 2 kas. kakaa u prahu Priprema Izmutite omeksali maslac sa secerom u prahu i vanilija secerom. Umijesajte jaje. Dodajte postepeno brasno sa praskom za pecivo, dobicete fino , srednje mekano tijesto koje mozete oblikovati. Podijelite tijesto na 2 djela. U jedan dio dodajte 2 kas. kakaa u prahu i dobro zamijesite. Oba tijesta tijesta razvaljajte u pravougaonik . Tamno tijesto stavite na svijetlo tijesto i zarolajte u rolat. Rezite rolat na tanke kriskice. Svaku kriskicu valjajte u ruci kao kuglicu dok dobije mramornu mostru. Slazite na pleh sa pek papirom i pecite na 160°C, 20 min.
  – 1 vanilija secer
– 1 jaje
– 500 g brasna
– 1 prasak za pecivo
– 2 kas. kakaa u prahu

Priprema
Izmutite omeksali maslac sa secerom u prahu i vanilija secerom. Umijesajte jaje. Dodajte postepeno brasno sa praskom za pecivo, dobicete fino , srednje mekano tijesto koje mozete oblikovati.


  Podijelite tijesto na 2 djela. U jedan dio dodajte 2 kas. kakaa u prahu i dobro zamijesite. Oba tijesta tijesta razvaljajte u pravougaonik . Tamno tijesto stavite na svijetlo tijesto i zarolajte u rolat.
Rezite rolat na tanke kriskice. Svaku kriskicu valjajte u ruci kao kuglicu dok dobije mramornu mostru.
Slazite na pleh sa pek papirom i pecite na 160°C, 20 min.

Nema komentara:

Objavi komentar