loading...

ad now

ponedjeljak, 6. ožujka 2017.

Stavite štipaljku na uho i držite 1 minutu – dogodit će se čudo

Sa pritiskom na određene tačke, bolovi u određenim delovima mogu biti rešeni.
1. Ramena i leđa
uho-stipaljica-2Gornji dio uha vezuje se za leđa i ramena. Držite jednu štipaljku tokom 60 sekundi, i na taj način ćete se riješiti napetosti i smanjiti bol.
Za optimalne rezultate, postupak treba ponoviti nekoliko puta dnevno.

2. Organi
uho-stipaljica-3Ova tačka je povezana sa svim organima u tijelu. Čak i laganom masažom prstima sebi pomoći. Međutim, ako stvarno imate unutrašnji bol, treba potražiti ljekarsku pomoć.

3. Zglobovi
uho-stipaljica-4Gornji središnji dio uha pripada zglobovima. Za kočenje ili bolne ruke i noge, štipaljka je spas. Ukoliko imate hronične bolove, možda je ljekar ipak bolji izbor!

4. Sinusi i grlo
uho-stipaljica-5Ovaj donji dio uha je povezan sa paranazalnim sinusima i grlom. Kad je hladno ili je u pitanju sinusna infekcija, štipaljka može učiniti čudo.

5. Varenje
uho-stipaljica-6Tik iznad ušne resice je tačka koja se dovodi u vezu sa probavom. Bol u stomaku ili grčevi mogu se smanjiti ili čak potpuno eliminisati. Usput, metoda se takođe može primijeniti i preventivno…

6. Glava i srce
uho-stipaljica-7Uho je spojeno sa dva najvažnija dijla uha – glavom i srcem. Glavobolja ili srčani problemi mogu se smanjiti štipaljkom ili prstom.

Izvor: likemag

Nema komentara:

Objavi komentar