Kako ne postoje rani testovi, rak gušterače ubije više od bilo kojeg drugog raka. Na žalost, 74% pacijenata oboljelih od raka gušterače umre u prvoj godini od dijagnoze, a samo 7% njih će živjeti više od 5 godina.
Istraživači su otkrili snažnu povezanost između unosa obrađenog mesa i kardiovaskularnih bolesti i raka. Dakle, oni su zaključili da je prerađeno meso povezano sa stopom smrtnosti i da bi 3,3% smrti moglo biti spriječeno ako bi se jelo manje od 20 gr. prerađenog mesa svaki dan.
Ključna stvar u ovim istraživanjima su nitrati, tvar koja se dodaje kao konzervans i daje prerađevini crvenu boju. Razne studije su dugo povezivale nitrate sa rakom, tako da je sigurno da slanina ili druge mesne prerađevine uzrokuju rak gušterače i druge vrste raka!
Smanjenje rizika od ove vrste raka će biti jednostavnije ako obratimo pozornost na hranu koju unosimo u naš organizam. Uživati u omiljenim mesnim prerađevinama poput slanine treba samo u umjerenim količinama i jedino tako bi mogla biti dio zdravog načina života!
Podijelite ovo sa svojim prijateljima i upozorite ih na posljedice prekomjernog konzumiranja prije svega svinjetine i prerašenog mesa!
Izvor:megagiga.info
Nema komentara:
Objavi komentar