loading...

ad now

četvrtak, 16. veljače 2017.

PRILOG ILI VEČERA: ISPECITE KROMPIR NA OVAJ NOVI ŠVEDSKI NAČIN!!!


Vjerujemo da vam je prženje krompirića i pravljenje pire krompira dosadilo. No, postoji i jedan savim novi način za pripremu pečenog krompira.
Radi se, naime, o krompiru napravljenom na švedski način, prepun je ukusa, izvana hrskav, a iznutra divno mekan.

Potrebni sastojci:
6 krompira srednje veličine 2-3 čena bijlog luka


  2 kašike maslinovog ulja
30 g putera
Morska so, svježe mljeveni biber
Krompir dobro operite, ne morate ga guliti posebno ako je u pitanju mladi krompir, a rernu uključite da se grije na 220C.
Krompire režete tako da ga stavite na dasku za rezanje i sječete na tanke šnite, ali ne idete skroz do kraja, jer krompir treba da bude u jednom komadu, 3-4 milimetra pre kraja stanite sa sječenjem.


  Pogledajte video kako da isječete krompir:
Kad ste isjekli krompir, poslažite ga na pleh za pečenje, između šnitica stavite malo bijlog luka i putera, prelijte krompir maslinovim uljem, posolite, pobiberite i pecite otprilike 40 minuta, piše Magazin.ba.

Nema komentara:

Objavi komentar