ad now
ponedjeljak, 9. siječnja 2017.
JAGNJECE PECENJE! OTKRIVAM SVOJU TAJNU ZA OVAJ RECEPT A DOBILA SAM GA DAVNO U MLADOSTI
Evo i mog nacina spremanja jagnjetine… Svaka domacica ima neku svoju tajnu, a vi dodajte svoju:D
Sastojci
3 kg jagnjetine/ plecka sa rebarcima/
po ukusu soli
senfa
1 dl mesavine vode i belog vina
0,5 dl ulja
zacini po zelji ruzmarin
Priprema
1.
Jagnjetinu oprati i prosusiti.
2.
Zarezati meso na vise mesta duz plecke da bi bolje primilo
zacine.
3.
Pomesati vodu, belo vino, ulje i ruzmarin i staviti u vatrostalnu posudu u kojoj ce se peci meso.
4.
Jagnjetinu dobro posoliti, utrljati so svuda po mesu. Po zelji u zaseke i po povrsini mesa premazati senf.
5.
Spustiti meso u posudu i prekriti alu-folijom.
6.
Peci meso najpre pokriveno folijom na 200 stepeni. Povremeno vaditi posudu, okretati meso i zalivati
sokom koje je pustilo. Pred kraj pecenja skinuti foliju i ostaviti jos 15 minuta da se uhvati lepa korica.
7.
Malo prohladiti i servirati uz krompir koji ste ispekli kraj mesa.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar