ad now
subota, 21. siječnja 2017.
NAJMEKŠI TIGANCI KOJI SE NAJLAKŠE PRAVE
Tiganici po receptu moje mame. Predivne su, ja ih cesto pravim posto ih moji obozavaju. Mozete ih jesti uz sir i sa jogurtom a mozete i sa nutelom kao desert na kraju. Ako ih napravite postace vam omiljene.
SASTOJCI
500ml toplog mleka
1 kocka svezeg kvasca, /moze i kesica suhig kvasca/
1kasika secera
2kasicice soli, ramne
2 jaja
100ml ulja
oko 800gr brasna
1 jaje za dodavanje u nadoslo testo
ulje za przenje + ulje da mastimo ruke
PRIPREMA
1.
Rastopite kvasac u toplo mleko, /moze i kesica suhog kvasca/, dodajte secer, so ulje, jaja i promesajte varjacom da se sve sjedini. Zatim dodajte brasno postepeno uz stalno mesanje varjacom dok ne dobijete gusto lepljivo testo. Testo poprskajte odozgo sa malo ulja, pokrijte i ostavite na toplo da nadoge oko 30min.
2.
U nadoslo testo dodamo jedno umuceno jaje, /ovo jaje stavlja se da tiganice ne upijaju masnocu u sebi/ i opet mesamo varjacom da se dobije ujednaceno testo. Ostavimo testo jos 10-15min da odmori.
Za to vreme stavimo papirnu salvetu u posudi gde cemo stavljati przene tiganice. U maloj posudi stavimo malo ulja kojim cemo mastiti ruke dok uzimamo testo, /posto je testo lepljivo/. U drugoj posudi sipamo ulje i stavimo da se ugrije, /ne na jakoj vatri da odma ne izgore/.
3.
Kad je ulje ugrijano namastimo ruke i jednom rukom uzmemo deo testa, kao na slici
4.
Sa drugom rukom otkinemo testo, kao na slici.
5.
Sa obe ruke razvucemo malo testo i formiramo tiganicu spremnu za przenje, kao na slici.
6.
Tiganice przimo sa obe strane na vrelom ulju. Ovo ponavljamo dok se ne potrosi celo testo
7.
Przene tiganice regamo u posudi sa papirnom salvetom
Posluživanje
Posluzite ih slane uz sir ili slatke uz nutelu. Vas je izbor.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar