loading...

ad now

subota, 28. siječnja 2017.

RUČAK SA KOJIM NIKADA NEĆETE POGRIŠITI ZNAM TO IZ ISKUSTVA…


Nas danasnji rucak,mnogo ukusni i socni,od njih su samo ostali prazni tanjirici…
Sastojci
960 g krompira (na cetvrtine isjecenih)
2 sargarepe (na kolutove,140 g)
1 luk (100 g)
100 g isjeckanog paradajza
2 velike kasike ulja
vegeta,tymijan
crvena paprika,persun….

 
1 velika kasika paradajz pirea
250 ml vrele vode
280 g graska (iz hladnjaka,ili konzerva)
150 ml mljeka
Za preko:
sir po zelji

Priprema
U vecu serpu zagrijati ulje, proprziti luk zajedno sa paradajzom i sargarepom, dodati krompirice, paradajz pire, zaciniti sa vegetom i zacinima po zelji, mjesati da se malo zapece, pa dodati vrelu vodu, dobro izmjesati da baci koji kljuc, tako otprilike nekih 15 minuta.Sad dodati grasak, opet

  F
izmjesati, pa dodati mljeko, isjeckani persun i malo timyjana, probati jeli slano, dodati jos zacine.Maci sa sporeta.

Ukljuciti rernu na 200’°C.
Pripremiti posudu u kojoj ce se krompirici peci.Izruciti smjesu koja se krckala, prekriti folijom i staviti da se pece.Nakon 20 minuta maci foliju, posuti sa sirom po zelji i zapeci toliko dok krompirici ne budu peceni.

Nema komentara:

Objavi komentar